Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες και τον Νοέμβριο- Διπλασιάζονται τις επόμενες ημέρες

Σχεδόν εξαντλήθηκαν τα διαθέσιμα ραντεβού για νέες ταυτότητες μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καθώς και στις πρωτεύουσες των Νομών σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Κατόπιν τούτου, από αύριο η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα εκκινήσει τη διάθεση ραντεβού και για τον μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, δηλαδή ακόμα 49.335 ραντεβού.

Επίσης τις αμέσως επόμενες μέρες, η ΕΛ.ΑΣ. θα προβεί σε διπλασιασμό των διαθέσιμων ραντεβού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, λόγω της αυξημένης ζήτησης των πολιτών. Για την εν λόγω αύξηση θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 98.241 ραντεβού έως τις 30 Νοεμβρίου 2023, εκ των οποίων έχουν δεσμευτεί περίπου 60.000 (61%), ενώ απομένουν προς χρήση για τους πολίτες περίπου 38.000 διαθέσιμα ραντεβού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η διαδικασία έκδοσης νέων ταυτοτήτων κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής εξελίσσεται ομαλά και στα 367 σημεία ανά την επικράτεια. Σε αυτά τα σημεία λειτουργούν 429 θέσεις εξυπηρέτησης πολιτών που μπορούν να φέρουν εις πέρας περίπου 50.000 αιτήσεις ανά μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ., παράλληλα, εξυπηρετεί αντίστοιχο αριθμό εκτάκτων ραντεβού για ειδικούς λόγους (απώλεια ή κλοπή) καθώς και ευάλωτους πολίτες ή πολίτες με αδυναμία μετακίνησης μέσω των 60 κινητών κλιμακίων.

Όπως επισημαίνευαι η διαδικασία βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση με στόχο να μπορεί να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός συμπολιτών μας. Η διαθεσιμότητα ραντεβού αλλά και θέσεων εξυπηρέτησης ανά την Επικράτεια θα μεταβάλλεται ανάλογα.