Υποχωρεί η κακοκαιρία Elias: Παραμένει άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο, τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι

Υποχωρεί η κακοκαιρία Elias που προκάλεσε και πάλι τεράστια προβλήματα σε Θεσσαλία και Εύβοια.

Όπως υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι, ο καιρός, ωστόσο, θα παραμείνει άστατος και το Σαββατοκύριακο, χωρίς να υπάρχουν φαινόμενα αντίστοιχα με αυτά της κακοκαιρίας Elias.

Συγκεκριμένα, οι Κλέαρχος Μαρουσάκης, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Νικολέτα Ζιακοπούλου και Τάσος Αρνιακός βρίσκονται σε κοινή γραμμή ως προς τον άστατο καιρό των επόμενων ημερών, ωστόσο, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 κάνει λόγο ακόμα και για 30άρια την Κυριακή.

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος της ΕΡΤ, ανέφερε ότι στα ορεινά θα συνεχίσει και το Σαββατοκύριακο ο καιρός να είναι άστατος και να σημειώνονται κάποιες βροχές.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Πάμε μέχρι Κυριακή με καταιγίδες – ”Χτυπάνε” σε άλλες περιοχές»

Με άστατο καιρό θα κυλήσει η εβδομάδα, παρά την υποχώρηση των έντονων φαινομένων από το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, έως την Κυριακή οι βροχές θα επιμείνουν, με τη βελτίωση να έρχεται από την άλλη Δευτέρα.

Αναφορικά με όσα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Elias σε Θεσσαλία και Εύβοια, ανέφερε πως αυτή είχε μικρότερη διάρκεια από τον Daniel, αλλά μεγαλύτερη ένταση. Αν διαρκούσε περισσότερο, θα ήταν πιο ισχυρή από τον φονικό Daniel.

Μέχρι και αργά το μεσημέρι έως και το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν σε Βόλο και Εύβοια, οπότε χρειάζεται προσοχή.

Στην Αττική ίσως εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι και το απόγευμα, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι και την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τις βροχές να μετατοπίζονται ανατολικά και νότια, δηλαδή προς την ακτογραμμή της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ενώ προς το απόγευμα θα βρέχει και κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού από βορρά προς νότα.

Οι συνθήκες θα είναι καλύτερες από Δευτέρα.

Τάσος Αρνιακός: «Υπολείμματα» της κακοκαιρίας σε Κυκλάδες και Κρήτη

Υποχωρεί η κακοκαιρία Elias, σύμφωνα με τα όσα είπε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Τάσος Αρνιακός, υπογραμμίζοντας ότι «βρέχει στις Κυκλάδες και στα Χανιά της Κρήτης». Σύμφωνα με τον ίδιο, και το υπόλοιπο διήμερο τα υπολείμματα του Elias θα είναι προς τα νησιά του Αιγαίου, τόνισε όμως ότι «ησυχάζουμε από τα έντονα φαινόμενα αλλά η αστάθεια θα συνεχιστεί».

Τα δικά του στοιχεία δίνουν για τις επόμενες ημέρες βροχές στα ορεινά της χώρας, συνηθισμένα για την εποχή, ενώ ανεβαίνει ξανά ο υδράργυρος στους 30 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «Δεν περιμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας»

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ ανέφερε την Πέμπτη πως είναι και σήμερα μια μέρα δύσκολη μέχρι το μεσημέρι. «Δεν περιμένουμε κύμα κακοκαιρίας» ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι και την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει άστατος, αλλά θα τελειώσει η κακοκαιρία Elias.

Νικολέτα Ζιακοπούλου: «Εξασθενούν τα φαινόμενα»

Τα φαινόμενα αρχίζουν να εξασθενούν κι έρχεται μια γενικότερη βελτίωση του καιρού, οριστικά όμως αναμένεται να γίνει αισθητή από την Κυριακή μιας και το επόμενο 48ωρο θα βρέχει κατά τόπους, όπως ανέφερε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Αύριο Παρασκευή η κακοκαιρία προφανώς θα έχει τελειώσει, όμως ο καιρός τοπικά όντως θα είναι άστατος, δηλαδή θα ξαναβρέξει το πρωί κυρίως σε ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, τοπικά στο Αιγαίο. Είναι πιθανό να ξαναβρεθεί και στον Βόλο και στην Εύβοια για λίγο όμως. Το μεσημέρι θα έχουμε μπόρες και σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Λιγότερες βροχές το Σάββατο Ακόμα καλύτερα τα πράγματα την Κυριακή για να πάρουμε επιτέλους και μια ανάσα.