Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα 112 σε Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία - Ήρθε κατά λάθος και στην Αττική

Μήνυμα από το 112 εστάλη σε Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία, ενώ, κατά λάθος, έλαβαν και οι κάτοικοι της Αττικής στις 16:30 της Τρίτης για την κακοκαιρία Elias.

Το ίδιο προειδοποιητικό μήνυμα έλαβαν, αργότερα, οι κάτοικοι σε Φθιώτιδα, Μαγνησία και βόρεια Εύβοια.

Κατά λάθος το μήνυμα 112 στην Αττική

Το μήνυμα που εστάλη κατά λάθος στην Αττική καλούσε τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias.

Το μήνυμα, σύμφωνα με πληροφορίες, προοριζόταν για τις προαναφερθείσες περιοχές. Ωστόσο, οι κεραίες στην Αττική «έπιασαν» το μήνυμα και, έτσι, την προειδοποίηση έλαβαν στα κινητά τους κάποιοι κάτοικοι.

Δείτε το μήνυμα που έλαβαν κατά λάθος κάτοικοι της Αττικής:

Η κακοκαιρία πλησιάζει Πελοπόννησο, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο: Μήνυμα 112 για περιορισμό μετακινήσεων

Νωρίτερα, στις 15:47, μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη στους κατοίκους των εξής περιοχών: Πελοπόννησος, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος.

Στην Πελοπόννησο, τα φαινόμενα αναμένεται να «χτυπήσουν» σε Αχαΐα, Κορινθία και Αργολίδα.

Όπως αναφέρει το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι, από τις βραδινές ώρες και για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, μεταξύ των οποίων ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες, στις περιοχές αυτές όπου θα εκδηλωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες από το 112

Οι κάτοικοι της Πάτρας στις 15:47 έλαβαν στα κινητά τους το παρακάτω προειδοποιητικό μήνυμα.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε το μεσημέρι στις 25/9 και επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία:

Σήμερα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:

α) στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας),

β) την Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας),

γ) στη Στερεά (στην Αιτωλοακαρνανία, την Ευρυτανία, τη Φθιώτιδα και βαθμιαία στη Φωκίδα και τα δυτικά τμήματα της Βοιωτίας) και

δ) στη βόρεια Πελοπόννησο (στους νομούς Αχαΐας και τα δυτικά τμήματα του νομού Κορινθίας).