Πειραιάς: Ελεύθερα τα 3 μέλη του πληρώματος του καταμαράν – Καλά στην υγεία τους οι 2 ναυτικοί

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του ταχύπλοου καταμαράν, speed runner jet, μετά την πτώση δύο ναυτικών χθες στη θάλασσα στη διάρκεια καθαρισμού του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Ο ανακριτής διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το συμβάν, ενώ οι δύο ναύτες είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τα δύο μέλη του πληρώματος του ταχύπλοου, ένας 34χρονος και ένας 55χρονος, εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού στο εξωτερικό πρωραίο κατάστρωμα του πλοίου όταν γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, εκ των οποίων ένα εξ αυτών βούτηξε στη θάλασσα και με τη χρήση σωσιβίων βοήθησαν τους δύο ναυτικούς να εξέλθουν στην προβλήτα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τους δύο ναυτικούς στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Ο 34χρονος έλαβε εξιτήριο σήμερα το βράδυ, ενώ ο 55χρονος παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.

Την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών,της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.