Έρχεται νέο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Ξεκινά Δευτέρα κυρίως στη Θεσσαλία

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ετοιμάζεται να εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς.

 

Σύμφωνα με την ανάρτησή του, η ισχύς της κακοκαιρία θα ξεκινήσει από Δευτέρα κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλίας. Την Τρίτη και την Τετάρτη τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

 

Μαρουσάκης για νέο κύμα κακοκαιρίας: «Η Θεσσαλία μέσα στις επικίνδυνες περιοχές»

Για το νέο κύμα κακοκαιρίας μίλησε και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, και προειδοποίησε πως όλα δείχνουν η Θεσσαλία να είναι μία από τις περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρό της.

Στην σχετική ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει επίσης πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αφήσουν μεγάλο όγκο νερού από Δευτέρα μεσημέρι μέχρι και την Τετάρτη.

«Καλοκαιρινός ο καιρός στη χώρα μας και προετοιμαζόμαστε για ένα οργανωμένο και με διάρκεια κύμα κακοκαιρίας που θα αρχίσει να μας απασχολεί από την Κυριακή και από τα βορειοδυτικά και τοπικά θα αφήσει μεγάλο όγκο νερού με τα προγνωστικά να θέλουν και την περιοχή της Θεσσαλίας δυστυχώς μέσα στις επικίνδυνες περιοχές» γράφει συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μια κακοκαιρία που μάς έρχεται από την Ιταλία και θα ξεκινήσει από το βόρειο Ιόνιο και θα επηρεάσει πρόσκαιρα την κεντρική Μακεδονία. Μετά σιγά σιγά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται από τη Θεσσαλία και πιο νότια.

Σημείωσε, δε, ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας θα δώσει σχετικά μεγάλα ύψη βροχής και ιδιαίτερη προσοχή θέλει και η περιοχή της Λαμίας αλλά και η Πελοπόννησος.