Εγγύηση 50.000 ευρώ για την υπόθεση του πόθεν έσχες πλήρωσε η Μαρία Καρρά

Με άκρα μυστικότητα κατέθεσε τον περασμένο Αύγουστο η Μαρία Καρρά για τα αναληθή πόθεν έσχες και τα αδήλωτα εισοδήματα που της καταλογίζουν οι αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, τα οποία αφορούν μόνο δικά της περιουσιακά στοιχεία και δεν σχετίζονται με την κληρονομιά του συζύγου της.

Η κατάθεσή της σε τακτικό ανακριτή και Εισαγγελέα Αθηνών συνοδεύτηκε και από υπόμνημα, ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας η χήρα του Γιώργου Τράγκα φέρεται να πλήρωσε 50.000 ευρώ ως εγγύηση.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσό που μπορεί να επιβληθεί σε άτομο που ελέγχεται στην συγκεκριμένη διαδικασία.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η κατάθεση της στο τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος. Αφορά την κατηγορία νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες την οποία έχουν προσάψει στην Μαρία Καρρά οι ελεγκτικές αρχές, για την οποία πήρε ήδη μια παράταση.

Ο δικηγόρος της Θεόδωρος Μαντάς μιλώντας στην εκπομπή του Mega που παρουσιάζει η Ελεονόρα Μελέτη είπε μεταξύ άλλων για την πελάτισσά του: «Κάναμε ολόκληρη την διαδικασία, εμφανιζόμενοι στον τακτικό ανακριτή για το πόθεν έσχες, ελέγχτηκε η κυρία Καρρά, κατέθεσε τα υπομνήματα της, εισέφερε τον υπερασπιστικό της λόγο, αφέθηκε ελεύθερη…».

Δεν ανέφερε τίποτε για την εγγύηση των 50.000 ευρώ που κατεβλήθη από την πελάτισσά του, ενώ αναφερόμενος στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για την κληρονομιά επέμεινε ότι κανένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο αποτελεί μέρος της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα δεν μεταβιβάστηκε ούτε επιχειρήθηκε να μεταβιβαστεί από την πελάτισσά του.

Όπως τόνισε με εμφατικό τόνο μάλιστα «δεν είμαι εδώ για να συζητήσω διάθεση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν κατά κυριότητα στην εντολέα μου».

Καλό θα ήταν, λένε άνθρωποι με βαθιά γνώση της υπόθεσης, να εξηγήσει ο κύριος Μαντάς πως η πελάτισσά του αγόρασε διαμέρισμα στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι, στην Ουάσιγκτον και -όπως όλα δείχνουν- στο Μπέβερλι Χιλς, χωρίς ο Γιώργος Τράγκας να εμπλέκεται καθόλου σε όλο αυτό.

Είναι ένα επιχείρημα που δύσκολα στέκεται από την στιγμή που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του εκλιπόντος στα συγκεκριμένα ακίνητα, με έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του, όπως στην περίπτωση του Μαϊάμι.

Εάν όμως ισχύει θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σύμφωνα με νομικούς κύκλους να μάθουμε πως απέκτησε η Μαρία Καρρά σπίτια αξίας μερικών εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, χωρίς ο εκλιπών να συμμετέχει στην αγορά τους.