Υπερχειλίζει ο Πηνειός σε πολλά σημεία - Απανωτά μηνύματα του 112, ποιες περιοχές κινδυνεύουν στη Θεσσαλία

Αλλεπάλληλα μηνύματα του 112 έλαβαν κάτοικοι πολλών περιοχών της Θεσσαλίας, που βρίσκονται στις εκβολές του ποταμού Πηνειού σε Λάρισα και Μαγνησία.

Το 112 τους καλεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel.

Την ίδια ώρα, η στάθμη του ποταμού Πηνειού στην πόλη της Λάρισας έφτασε τα 10 μέτρα, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις διασώσεις κατοίκων από συνοικίες και προάστια της πόλης.

Πέντε μηνύματα από το 112 σε Λάρισα και Μαγνησία – Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι

Το μεσημέρι, μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι του Ομορφοχωρίου του Δήμου Κιλελέρ προκειμένου να απομακρυνθούν από το χωριό προς Πλατύκαμπο καθώς η στάθμη του νερού του ποταμού ανεβαίνει επικίνδυνα.

Λίγο αργότερα, το 112 κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμός να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ακολούθησε νέο μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους των περιοχών Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργου, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα.

Προειδοποιητικό μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι που βρίσκονται στις περιοχές Αναγέννηση, Μελιά, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί, Κάτω Αμυγδαλή.

Αντίστοιχα μήνυμα από το 112 έλαβαν και κάτοικοι της Μαγνησίας και συγκεκριμένα στις περιοχές Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μέλισσα, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στα 10 μέτρα έφτασε η στάθμη του ποταμού Πηνειού

Την ίδια ώρα, η στάθμη του ποταμού Πηνειού στη Λάρισα έχει φτάσει τα 10 μέτρα, με τις Αρχές να ζητούν από τους κατοίκους της συνοικίας Ιπποκράτη να απομακρυνθούν από την περιοχή.


Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν ακόμη και με βάρκες προκειμένου να απεγκλωβίσουν κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης, τα οποία έχουν «παγιδευτεί» με νερό.

Η συνοικία «Ιπποκράτης« στη Λάρισα

Μεταξύ άλλων και δεκάδες εθελοντές μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.