Απεγκλωβισμοί από αέρος στον Παλαμά Καρδίτσας – Μία απέραντη λίμνη ο νομός

Δραματικές διασώσεις εκατοντάδων εγκλωβισμένων στη Θεσσαλία από στέγες, ταράτσες και πλημμυρισμένους δρόμους.

Οι κάτοικοι σε πολλά χωριά είναι χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ υπάρχει και άμεση ανάγκη για φάρμακα. Σε αρκετές περιπτώσεις στήθηκαν μέχρι και επιχειρήσεις με drones από την πυροσβεστική προκειμένου να αποσταλούν είδη πρώτης ανάγκης σε οικισμούς.

Στον Παλαμά Καρδίτσας, αυτή τη στιγμή επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και διασώζουν ανθρώπους πάνω από τις ταράτσες, σύμφωνα με δηλώσεις στον Αθήνα 9.84 του προέδρου της κοινότητας, Δημήτρη Τσιγαρδά, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για προμήθειες.

«Η κατάσταση είναι τραγική… Τρέμει το φιλοκάρδι μας για τις αρνητικές εξελίξεις». Με αυτά τα λόγια σχολίασε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου τα όσα συμβαίνουν στον νομό Καρδίτσας η Βασιλική Ζυγογιάννη, μέλος Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού, η οποία τόνισε ότι εκτός από την πόλη της Καρδίτσας, όλος ο νομός είναι μία απέραντη λίμνη.

«Οι προσπάθειες επικεντρώνονται αυτή την ώρα στο Δήμο Παλαμά. Είναι μεγάλη η έκταση, συνορεύει με τους Δήμους Λάρισας και Τρικάλων. Ο Ερυθρός Σταυρός της Καρδίτσας από την πρώτη ώρα είναι στο πεδίο. Επιχειρούμε σε τρία σημεία, παρέχουμε φαγητό, πρώτες βοήθειες σε ηλικιωμένα άτομα, επιχειρούμε στο σημείο συγκέντρωσης των διασωθέντων. Προσφέρουμε ό,τι μπορούμε σε ρουχισμό, διακομιδές σε νοσοκομείο. Οι περισσότεροι διασωθέντες έρχονται μούσκεμα, τρομοκρατημένοι. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που έχει συμβεί» τόνισε χαρακτηριστικά.