Θάνατος 36χρονου στον Πειραιά – Εμπλέκεται το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon

Kατά τον απόπλου του πλοίου Blue Horizon από τον Πειραιά για το Ηράκλειο, ένας νέος άνδρας που επιχείρησε να ανέβει στο πλοίο βρήκε τον θάνατο, με νεότερα στοιχεία να καταδεικνύουν την εμπλοκή του πληρώματος.

Σε βίντεο ντοκουμέντο, ο 36χρονος φαίνεται να καταλήγει στη θάλασσα ενώ μέλη του πληρώματος επιχειρούν να τον εμποδίσουν από το να επιβιβαστεί, εξωθώντας τον προς τα πίσω. Το πλοίο βρίσκεται εν κινήσει και ο άνδρας καταλήγει στο νερό, από όπου ανασύρθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις για το συμβάν, από αυτόπτες μάρτυρες και το πλήρωμα, στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Η εταιρεία θα αντικαταστήσει το πλήρωμα και το πλοίο θα αναχωρήσει και πάλι για Κρήτη όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των επιβατών.

 

Συνελήφθη ο καπετάνιος και οι άνδρες του Blue Horizon

Tην άμεση εμπλοκή μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, στον θάνατο 36χρονου στον Πειραιά, καταδεικνύουν βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι και συνελήφθησαν ο καπετάνιος και άλλα τρία μέλη του πληρώματος για τον θάνατο 36χρονου που επιχείρησε να επιβιβαστεί στο πλοίο.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας έδωσε εντολή να συλληφθούν τα δύο μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν στον καταπέλτη, καθώς και ο καπετάνιος και ο αξιωματικός καταστρώματος.

Κατά τον απόπλου για το Ηράκλειο, ο νέος άνδρας επιχείρησε να επιβιβαστεί και, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που ακολουθεί, ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα καθώς μέλη του πληρώματος τον εμπόδισαν, ωθώντας τον προς τα πίσω.

Πειραιάς: Θάνατος 36χρονου στον Πειραιά – Εμπλέκεται το πλήρωμα

Το πλοίο βρισκόταν εν κινήσει και ο 36χρονος κατέληξε στον νερό, ανάμεσα στην προβλήτα και τον καταπέλτη. Λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά θα ληφθούν καταθέσεις για το συμβάν, από αυτόπτες μάρτυρες και πλήρωμα, στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Βίντεο από το κατάστρωμα του πλοίου.

 

Μ. Βαρβιτσιώτης: Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών

Με ανάρτησή του στο X, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη θλίψη του και διεμήνυσε πως γίνεται ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος . Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών».

Η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος», αναφέρει η ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Oπως αναφέρει η ΕΡΤ, η εταιρεία θα αντικαταστήσει το πλήρωμα και το πλοίο θα αναχωρήσει και πάλι για Κρήτη μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των επιβατών.