Κακοκαιρία Daniel: Πώς ο Βόλος έγινε «λίμνη» μέσα σε μόλις 45' - «Θεέ μου», σχολίασε σοκαρισμένος Γάλλος μετεωρολόγος (video)

Την απίστευτη σφοδρότητα της κακοκαιρίας Daniel με την οποία επλήγη ο Βόλος, αλλά και την ασύλληπτη ταχύτητα με την οποία συνέβη αυτό, επιβεβαιώνει μια και μόνο φωτογραφία που τραβήχτηκε από το ίδιο σημείο στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας.

Την φωτογραφία δημοσιοποίησε ο Νάχελ Μπελγκέρζε, Γάλλος μετεωρολόγος, ο οποίος ειδικεύεται, όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ο οποίος παρακολουθεί «σοκαρισμένος» την επέλαση της κακοκαιρίας, που σαρώνει ήδη την χώρα μας από χθες, Δευτέρα (4/9).

Όπως φαίνεται από την εικόνα, σήμερα στις 10:29 το πρωί, η κατάσταση φαινόταν υπό έλεγχο, πριν αρχίσει η κατακλυσμιαία βροχή. Πριν αρχίσει η μεγάλη νεροποντή, στις 10:29 π.μ., η κατάσταση φαίνεται πως είναι υπό έλεγχο. Μετά από περίπου 45 λεπτά, στις 11:13 π.μ., η πόλη έχει πλημμυρίσει, με το νερό να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Η «επέλαση» της κακοκαιρίας Daniel από το Βόλο μέσα σε 45 λεπτά

Ο Γάλλος αναφωνεί «Θεέ μου» όταν διαπιστώνει επίσης ότι στη Ζαγορά στο Πήλιο έριξε 528 χιλιοστά βροχής μόλις σε 10 ώρες. «Μια ιστορική πλημμύρα είναι σε εξέλιξη!» έγραψε στο twitter. Παρέθεσε επίσης στοιχεία για το σύνολο των χιλιοστών βροχόπτωσης σε ένα 24ωρο: Στη Ζαγορά έριξε 780mm, στην Πορταριά 545mm στον Βόλο 279mm.

Υπενθυμίζεται πως από τη σφοδρή κακοκαιρία ο Βόλος θρηνεί έναν 70χρονο άνδρα. Ο κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε τοιχίο λόγω του βάρους των υδάτων καταπλακώνοντάς τον και σκοτώνοντάς τον. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου όταν ο άνδρας πιθανότατα βγήκε σε κάποιο εξωτερικό χώρο, θέλοντας να πάει να ταΐσει τα ζώα του.

Την ίδια ώρα αγνοείται ένας 42χρονος άνδρας το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης. Στο αυτοκίνητό του επέβαινε και ο ανήλικος γιος του ο οποίος διεσώθη την τελευταία στιγμή. Κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της ΕΜΑΚ χτενίζουν την περιοχή με σκοπό να βρουν τον άνδρα που αγνοείται.