Νέα σχολική χρονιά: Τι θα γίνει με βρεφονηπιακούς, αναπληρωτές και αξιολόγηση

Τριπλασιάζονται οι θέσεις των βρεφών στους παιδικούς σταθμούς, με στόχο από τις 25.00 να φτάσουν τις 75.000 για ηλικίες από 0 -2,5 ετών, ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δόμνα Μηχαηλίδου μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.

 

Σύμφωνα με την κα Μηχαιηλίδου η κυβέρνηση επιδοτεί φέτος με 200 εκατομμύρια ευρώ τη χρηματοδότηση πάνω από το 50% του κόστους ανέγερσης νέων βρεφικών σταθμών, έτσι ώστε από 25.000 μέσα σε τρία χρόνια να έχουμε 75.000 θέσεις σε βρεφικούς σταθμούς» . Η ίδια διαβεβαίωσε ότι όλα τα βιβλία θα αναμένουν τους μαθητές στα σχολεία πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου.

Η υφυπουργός Παιδείας μάλιστα υπενθύμισε ότι φέτος θα ανοίξει και το Νηπιαγωγείο στην Ψέριμο.

Όσον αφορά τους αναπληρωτές καθηγητές η κα Μηχαηλίδου είπε ότι αύριο θα ανακοινωθούν οι λίστες των αναπληρωτών καθηγητών συμπληρώνοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αύξηση του αριθμού των μονίμων καθηγητών γιαυτό και στις 28.000 προσλήψεις της τριετίας προστέθηκαν ακόμη 3.700 καθώς «κοιτάμε να πληρωθούν τα κενά από αναπληρωτές», είπε.

Αξιολογείται η αξιολόγηση

Όσον αφορά στο θέμα της αξιολόγησης των δασκάλων και των καθηγητών που δεν έχει προχωρήσει η
Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε ότι το θέμα θα συζητηθεί με την ΟΛΜΕ που θα παρευρίσκεται στις πρώτες συναντήσεις που θα έχει η νέα πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας . «Θέλουμε να ακούσουμε για να καταλάβουμε. «Τονίζω ότι και η αξιολόγηση αξιολογείται. Γίνεται από 3 αξιολογητές με τεκμηριωμένη έκθεση και οι εκπαιδευτικοί έχουν δυνατότητα ένστασης», είπε μεταξύ άλλων, είπε.