Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στον Έβρο - Μήνυμα του «112» για εκκένωση του χωριού Κοτρωνιά

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν για ακόμη μία μέρα οι πυροσβέστες στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Τρεις Βρύσες, Λεπτοκαρυά και Κοτρωνιά.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 18.30 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους στην περιοχή Κοτρωνιά για εκκένωση προς Γιαννούλη.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κοτρωνιά απομακρυνθείτε προς Γιαννούλη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του «112».

Συνολικά 44 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Την ίδια ώρα, στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες μικρές καύσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχουν, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από, Κύπρο ένα αεροσκάφος, που επιχειρεί στη Αλεξανδρούπολη και 31 πυροσβέστες που επιχείρησαν στα Λυκομάγουλα Έβρου, Γερμανία δύο αεροσκάφη, που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Φυλής στην Αττική, Γαλλία δύο αεροσκάφη που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, Τσεχία ένα ελικόπτερο, που επιχειρεί στο Δίστομο Βοιωτίας και 30 πυροσβέστες με έξι οχήματα, που επιχειρούν στην Κοτρωνιά Έβρου, Ρουμανία 53 πυροσβέστες με 10 οχήματα, που επιχειρούν στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης, Βουλγαρία 36 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, που επιχειρούν στη Λεπτοκαρυά Έβρου, Σλοβακία 39 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, που επιχειρούν στη Λευκίμμη Αλεξανδρούπολης, Σερβία 16 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, που επιχειρούν στο Παπίκιο Κομοτηνής, καθώς και μέσω διακρατικής συμφωνίας από Αλβανία 46 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, που επιχειρούν στο δάσος της Δαδιάς.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.