Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Άνδρο - Κάηκε υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Άνδρο προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Βιτάλι, στα βόρεια του νησιού.

Αυτή την ώρα στη Ραφήνα βρίσκονται οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερα γαλλικά μαζί με εθελοντές πυροσβέστες από τον δήμο Βύρωνα που περιμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής προκειμένου να φτάσουν στην Άνδρο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Enandro.gr νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» κοντά στο μέτωπο που είχε ξεσπάσει στο Βιτάλι η φωτιά εγκλώβισε την υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και ο οδηγός αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μέσα από τις φλόγες που είχαν κυκλώσει το σημείο. Αποτέλεσμα ήταν η υδροφόρα να καεί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς από τις τις 10 το πρωί. Το νησί βρέθηκε στο επίκεντρο της «ξηρής καταιγίδας», με την περιοχή να πλήττεται από πάρα πολλούς κεραυνούς τις τελευταίες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί επιχειρούν 21 πυροσβέστες, επτά οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Από τη στιγμή που η φωτιά στην περιοχή Αγία τέθηκε υπό έλεγχο όλες οι προσπάθειες των πυροσβεστών έχουν επικεντρωθεί στο ενεργό μέτωπο γύρω από το Βίταλι, τις Γίδες και τον Άνω Άγιο Πέτρο. Και οι δύο φωτιές πιθανότατα ξέσπασαν από κεραυνούς. Νωρίτερα το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:32 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα του 112, το οποίο αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γίδες απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».