Νέα Φιλαδέλφεια: Έρχονται καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. – 7 «καίει» η ΕΔΕ

Προχωρά η ΕΔΕ στην Ελληνική Αστυνομία για παραλείψεις και εσφαλμένες κινήσεις στα επεισόδια, που οδήγησαν στο αιμοτοκύλισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες 7 αξιωματικοί έχουν κριθεί ελεγχόμενοι για πειθαρχικό παράπτωμα.  Μάλιστα οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί έχουν ήδη λάβει κλήσεις από τον αντιστράτηγο της Αστυνομίας, προκειμένου να παρουσιαστούν ενώπιόν του και να καταθέσουν υπολογητικό υπόμνημα και ορισμένοι το έχουν ήδη υποβάλει.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open μεταξύ των 7 είναι και ανώτατοι αξιωματικοί, στον βαθμό του Ταξίαρχου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε καρατομήσεις και μετακινήσεις αξιωματικών ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, πριν δηλαδή ολοκληρωθεί η ένορκη διοικητική εξέταση.

Για απομάκρυνση 7 αξιωματικών έκανε λόγο και ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε είναι δύο υποστράτηγοι, τρεις ταξίαρχοι και δύο αστυνομικοί διευθυντές.

Αντίστοιχες πληροφορίες έχει μεταδώσει και η ΕΡΤ, κάνοντας ωστόσο λόγο για τέσσερις με πέντε ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς, οι οποίοι δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε όταν ήρθε η πληροφορία πως οδηγείται το κομβόι των Κροατών χούλιγκαν ενώ ταυτόχρονα δεν επέδειξαν και τα άμεσα αντανακλαστικά, όταν έφτασε στη ΓΑΔΑ η πληροφορία έχουν ξεκινήσει οι συμπλοκές στη Νέα Φιλαδέλφεια.