Νέα Φιλαδέλφεια: Σε «τυφλό» σημείο το θανατηφόρο χτύπημα στον Μιχάλη Κατσουρή

Σε «τυφλό» σημείο ενδεχομένως οι δράστες να κατάφεραν το θανατηφόρο χτύπημα στον Μιχάλη Κατσουρή.

Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο δολοφόνος του 29χρονου δεν είχε έρθει σε επαφή σώμα με σώμα μαζί του ενώ το χτύπημα έγινε σε «τυφλό» σημείο, σε σημείο δηλαδή που δεν φαίνεται να υπήρχαν κάμερες.

Οι έρευνες στο βιντεοληπτικό υλικό εστιάζουν στην αναγνώριση του δράστη από τον σωματότυπό του και ενδεχομένως από ένα τατουάζ που φέρεται να φέρει.

Εξάλλου, οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα των DNA, ενώ «ξεψαχνίζουν» και τα κινητά τηλέφωνα των Κροατών για να βρουν το βίντεο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, καθώς – σύμφωνα με το Star – θεωρούν ότι κάποιος τράβηξε το ντοκουμέντο του μαχαιρώματος.

Παράλληλα στα εγκληματολογικά εργαστήρια αναλύεται το περιεχόμενο του υλικού που βρέθηκε στα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων και σε αυτά έχουν εντοπιστεί στοιχεία, όπως τα δρομολόγια που ακολούθησαν και τη χρήση GPS.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ επιχειρούν έτσι να ταυτοποιήσουν τα άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή στην Ελλάδα, τα οποία φαίνεται ότι είχαν και ρόλο καθοδηγητή στα συγκεκριμένα επεισόδια. Δεν αποκλείεται λοιπόν το προσεχές διάστημα να δούμε είτε συμπληρωματική δικογραφία, είτε ακόμα και νέες συλλήψεις, Ελλήνων αυτή τη φορά.

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει η ανάλυση του γενετικού υλικού που συλλέχθηκε από τους 105 συλληφθέντες και προφυλακισθέντες και θα κινηθεί διαδικασία ταυτοποίησης με το DNA που βρέθηκε στο σώμα και τα ρούχα του άτυχου 29χρονου.

Συνεχίζονται οι μεταγωγές των συλληφθέντων

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι μεταγωγές από την ΓΑΔΑ στις φυλακές τις χώρας, των συλληφθέντων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα το Μιχάλη Κατσουρή. Σήμερα, Δευτέρα (16/8) αναμένεται να μεταφερθούν ακόμη επτά άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα (14/8) μεταφέρθηκαν 43 άτομα σε 16 σωφρονιστικά ιδρύματα.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συγκεντρώνει προανακριτικό υλικό, που αναμένεται να αξιοποιηθεί για να ταυτοποιήσει το δράστη της δολοφονικής επίθεσης, με θύμα τον 29χρονο.

Στα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ οργανώνονται σαν «τάγμα εφόδου» κρατώντας ρόπαλα, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά τους με κράνη και φουλ φέις προκειμένου να επιτεθούν στους φιλάθλους της ΑΕΚ.

Σε άλλο ντοκουμέντο αποτυπώνεται η βαναυσότητα με την οποία καταφέρουν τα χτυπήματά τους, ενώ στο ίδιο βίντεο, όπως εκτιμούν οι Αρχές, καταγράφονται τα υψομετρικά χαρακτηριστικά και η σιλουέτα του δράστη.

Η έκθεση βιντεοληπτικού υλικού για τη δολοφονία

Στο φως της δημοσιότητας έφερε το CNN.gr το πιο σημαντικό κομμάτι της έρευνας για τη δολοφονία του 29χρονου, που αφορά στην ανάλυση του βίντεο του κυκλώματος ασφαλείας του περιπτέρου, στο οποίο φαίνεται το θύμα να καταρρέει και κάποιους να προσπαθούν να τον βοηθήσουν μετά τη δολοφονική μαχαιριά.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν στη δικογραφία με κάθε λεπτομέρεια την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού με απόλυτους χρόνους, με περιγραφή ρούχων αλλά και ακριβώς που βρισκόταν στο περίπτερο τόσο το θύμα, όσο και αυτοί που προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν.

Το βιντεοληπτικό υλικό ξεκινά στις 23:08:07 και καταγράφει με λεπτομέρεια όσα έγιναν μέχρι και τη στιγμή που διαπιστώνεται ότι ο 29χρονος είναι νεκρός.

Επίσης, στην ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού, από τις κάμερες ασφαλείας γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια περιγράφεται πως στις 23:08:01 οπαδοί της ΑΕΚ μεταξύ των οποίων και το θύμα, καταδιώκονται από αντιπάλους οπαδούς και ο Μιχάλης δέχεται το δολοφονικό χτύπημα από έναν από αυτούς.

Στην έκθεση βιντεοληπτικού υλικού, οι αρχές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής από το υλικό που έχουν στα χέρια τους, δεν προκύπτει καταγραφή του αρχικού σημείου συμπλοκής των αντίπαλων ομάδων όπου και τραυματίστηκε ο 29χρονος.

Οπαδική βία: «Φρένο» με μέτρα και προειδοποιήσεις

Με τρία μέτρα και δύο προειδοποιήσεις απαντά η κυβέρνηση στα φαινόμενα οπαδικής βίας. Το Μαξίμου εκπέμπει μήνυμα μηδενικής ανοχής, ξεκαθαρίζοντας πως ο νόμος θα εφαρμοστεί.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της UEFA και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ είχε ως βασικό στόχο να βρεθεί κοινός βηματισμός και να υπάρξει συντονισμός των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου στις δηλώσεις του ήταν σαφής ζητώντας αποτελεσματικές κινήσεις έγκαιρης πρόληψης και αποτελεσματικής καταστολής, ενώ έθεσε και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ προ των ευθυνών τους.

Ειδικότερα η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στην εφαρμογή τριών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας:

Κλείσιμο των λεσχών οργανωμένων οπαδών. Στο εξής κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ.

Επίσης τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στους χώρους των γηπέδων, αλλά και ουσιαστικός έλεγχος από την ελληνική αστυνομία στις θύρες των γηπέδων. Αξίζει να σημειωθεί η ενεργοποίηση της αστυνομίας πλέον θα γίνεται χωρίς να ειδοποιούνται οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και θα είναι στην ουσία έφοδος της αστυνομίας όπου κρίνεται ότι υπάρχει κίνδυνος για επεισόδια.