Νέα Φιλαδέλφεια: Το «τυφλό» σημείο της δολοφονικής επίθεσης στον Μιχάλη Κατσουρή

Ενώ οι έρευνες για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του 29χρονου, Μιχάλη Κατσουρή, μετά την αιματηρή επίθεση χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια την προηγούμενη Δευτέρα, συνεχίζονται, νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ο ΣΚΑΪ εξασφάλισε οπτικό υλικό το οποίο ενδέχεται να δίνει απαντήσεις για το σημείο της δολοφονικής επίθεσης κατά του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το εν λόγω σημείο χαρακτηρίζεται ως «τυφλό» μιας και δεν καλύπτεται από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου, γεγονός που πιθανώς να γνώριζαν οι χούλιγκαν όταν πραγματοποιούσαν την επίθεση.

Αρχισαν να «μιλούν» τα κινητά – Οι διαδρομές των χούλιγκαν

Ταυτόχρονα, προχωρούν και οι έρευνες στα κινητά των Κροατών χούλιγκαν, τα οποία η ασφάλεια κατάσχεσε αμέσως μετά τα επεισόδια.

Η επεξεργασία των δεδομένων από ορισμένα κινητά έχει ήδη ξεκινήσει. Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που ακολουθεί αποκαλύπτει το δρομολόγιο Κροάτη οπαδού μέσα από το ιστορικό αναζήτησης στην εφαρμογή GPS Google maps.

Στο κινητό του οπαδού της Ντιναμό υπάρχουν συγκεκριμένες διευθύνσεις σε Αμπελόκηπους και Μαρούσι, ενώ η τελευταία αναζήτηση στο ιστορικό αφορά τον σταθμό Ειρήνη. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι Κροάτες έδρασαν βάσει σχεδίου και βάσει οδηγιών.

Η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δεδομένων από τα κινητά των προφυλακισθέντων μπορεί να αποκαλύψει τα πρόσωπα που προσκάλεσαν τους χούλιγκαν, καθώς και αυτούς που οργάνωσαν την επίθεση των Κροατών. Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά επίσης βίντεο και φωτογραφίες που μπορεί να προσφέρουν περισσότερα στοιχεία στην υπόθεση.

Σε πλάνα που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ, σαν άλλος τακτικός στρατός, οι Κροάτες χούλιγκαν διακρίνονται να φορούν διακριτικά στον αριστερό ώμο ώστε να αναγνωρίζονται μεταξύ τους την ώρα των συμπλοκών.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής σε κανένα βίντεο που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει καταγραφεί η στιγμή που ο φίλος της ΑΕΚ δέχεται επίθεση με μαχαίρι.

Συνεχίζονται οι μεταγωγές από τη ΓΑΔΑ
Σήμερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνεχίστηκαν οι μεταγωγές των κρατουμένων. Το πρωί έφυγαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επτά Κροάτες για 16 σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη τη χώρα.

Συνολικά 50 άτομα έχουν φύγει από τη ΓΑΔΑ ενώ μένουν ακόμα 55. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας τόσο κατά τη μεταγωγή, όσο και κατά την παραμονή τους στα καταστήματα κράτησης για να αποφευχθεί κάποιο επεισόδιο είτε με Έλληνες, είτε με Σέρβους κρατουμένους.