Δολοφονία Μ. Κατσουρή: Συνεχίζονται οι μεταγωγές των κατηγορουμένων

Συνεχίζονται σήμερα και αύριο οι μεταγωγές σε 16 φυλακές της χώρας των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια της περασμένης εβδομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Την ίδια ώρα, σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ η έρευνα εξελίσσεται σε τρία παράλληλα επίπεδα. Εκτός από τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA τα οποία αναμένονται, η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε άνοιγμα των κινητών των χούλιγκαν, που έχουν κατασχεθεί ενώ εξετάζονται βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια.

Εν τω μεταξύ, την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι αιτιάσεις του προέδρου της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς ότι οι ελληνικές αρχές συμπεριφέρονται στους οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου. «Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά», δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου.

Στο ζήτημα των Κροατών χούλιγκαν αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, αδειάζοντας τον πρόεδρο της χώρας του. «Δεν πήγαν εκδρομή, δεν πήγαν διακοπές, δεν πήγαν για τουρισμό στην Ελλάδα, πήγαν ενώ ήξεραν ότι δεν μπορούν να πάνε στον αγώνα» είπε χαρακτηριστικά ο Πλένκοβιτς και πρόσθεσε «η υπόθεση είναι στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης», ζητώντας ταυτόχρονα την απέλαση των περισσότερων χούλιγκαν που συνελήφθησαν.