«Εγκατέλειψαν» την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι, γέμισε από τουρίστες - Απολαμβάνουν τα αξιοθέατα στην «άδεια» πόλη

Παραμονή δεκαπενταύγουστου και η Αθήνα έχει αδειάσει από τον γηγενή πληθυσμό, ο οποίος έχει επιλέξει την εξοχή, είτε βουνό, είτε θάλασσα για τις καλοκαιρινές του διακοπές και να ξεκλέψει λίγο χρόνο ξεκούρασης.

Το κενό όμως που έχει αφήσει ο ντόπιος πληθυσμός έχει αναπληρωθεί από τους χιλιάδες τουρίστες που έχουν επιλέξει την χώρα μας και ειδικότερα την Αθήνα για τις διακοπές τους.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες, οι τουρίστες βολτάρουν στην «άδεια» από τους πολίτες της πρωτεύουσα, απολαμβάνοντας τις βόλτες τους στο ιστορικό κέντρο, τα γραφικά σοκάκια και τα τουριστικά αξιοθέατα.

Εκατοντάδες πτήσεις για Αθήνα -Φευγουν οι τελευταίοι εκδρομείς του δεκαπενταύγουστου
Oι αφίξεις που δέχεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αθροίζονται σε εκατοντάδες καθημερινά, ενώ, ενδεικτικά, από τα ξημερώματα της Τρίτης (14/8) μέχρι και το μεσημέρι (15:00) της ίδιας ημέρας προγραμματίστηκαν πάνω από 100 πτήσεις από διεθνή αεροδρόμια.

Η επιβατική κίνηση στα λιμάνια της Αττικής ενόψει Δεκαπενταύγουστου είναι αρκετά υψηλή, καθώς δεκάδες χιλιάδες επιβάτες αναχώρησαν για νησιωτικούς προορισμούς.

Από το λιμάνι του Πειραιά προγραμματίστηκαν για σήμερα, Δευτέρα (14/8) 35 αναχωρήσεις πλοίων για τον Αργοσαρωνικό, 23 για σειρά άλλων νησιωτικών προορισμών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας θα αναχωρήσουν 13 πλοία και 9 από το Λαύριο.

Την Κυριακή (13/8) η κίνηση ήταν αυξημένη από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς πραγματοποιήθηκαν 23 απόπλοι πλοίων ενώ 32.441 επιβάτες αναχώρησαν για κάποιο νησί του Αιγαίου.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 45 απόπλοι πλοίων με 8.631 επιβάτες, από το λιμάνι της Ραφήνας 15 αναχωρήσεις πλοίων με 8.024 επιβάτες και από το λιμάνι του Λαυρίου 7 με 2.415 επιβάτες.

Δείτε εικόνες από την γεμάτη τουρίστες Αθήνα: