Προκαλούν οι Κροάτες ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ - «Sold out» οι κερκίδες των Bad Blue Boys

«Sold out» ανακοίνωσε πως είναι η κερκίδα των φανατικών Bad Blue Boys, ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ στην Κροατία, η ομάδα την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, προκαλώντας εν νέου, λίγες μόλις ημέρες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Ο αγώνας της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Αυγούστου με τον σύλλογο της κροατικής ομάδας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναφέρει: «Ενημερώνουμε τους φιλάθλους ότι την Κυριακή το απόγευμα όλη η διαθέσιμη χωρητικότητα της κερκίδας «north down» για τον αγώνα των προκριματικών της UEFA Champions League Ντιναμό – ΑΕΚ εξαντλήθηκε».

 

Υπενθυμίζεται πως, οδηγήθηκαν στη φυλακή και τα 105 άτομα που συνελήφθησαν για την υπόθεση. Πρόκειται για 102 Κροάτες, δύο Έλληνες και ένα κατηγορούμενο Αλβανικής καταγωγής.

Στους κατηγορούμενους προστέθηκε και ένας Κροάτης, το όνομα του οποίου δεν περιλαμβάνεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, καθώς συνελήφθη αργότερα και είναι αδελφός ήδη κατηγορούμενου στην υπόθεση. Και αυτός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Κατά την απολογία τους οι τελευταίοι 35 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν την Κυριακή (13/08) κινήθηκαν στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με τους συμπατριώτες τους, αρνήθηκαν δηλαδή τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Κροάτης πρόεδρος: «Αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα δημιουργηθεί βεντέτα»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, σχολίασε τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Όπως είπε ο ίδιος, οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαν στην Ελλάδα για να κάνουν επεισόδια, τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που ο ίδιος δεν μπορεί να στηρίξει.

Και συνέχισε λέγοντας για τους Κροάτες κατηγορούμενους πως «είναι πολίτες και έχουν τα δικαιώματά τους, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε μια ζωή δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές».

Ενώ παράλληλα απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση είπε: «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους “τεχνητής κράτησης”, αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν».

Ένωση Δικαστών: Ευθεία παρέμβαση και προσβολή των θεσμών οι δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας.

Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».