Νέα Φιλαδέλφεια: Σε 16 φυλακές, 41 κατηγορούμενοι

Σήμερα, απολογούνται , ενώπιον των τριών ανακριτών οι τελευταίοι 34 κατηγορούμενοι Κροάτες χούλιγκαν.

 

Σε 16 φυλακές της χώρας, οδηγούνται 41 προσωρινά κρατούμενοι για την αιματηρή επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς εκδόθηκαν οι εντολές προφυλάκισής τους.

Ειδικότερα, στις φυλακές του Αυλώνα θα οδηγηθούν 8 και στον Κορυδαλλό άλλοι 6 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στις υπόλοιπες φυακές θα μεταφερθούν τα υπόλοιπα άτομα.

Η παρέμβαση Μιλάνοβιτς

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Κροάτης Πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς,  επιχείρησε να παρέμβει στην διαδικασία, δηλώνοντας:

«Αν οι ελληνικές αρχές κρατήσουν και τους 100 ως προφυλακιστέους, αυτό θα είναι ένας είδος βεντέτας, μια προσπάθεια απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ γρήγορα, και αυτό σημαίνει ότι μέσα στις πέντε ημέρες που τους δίνει ο νόμος, οι υπεύθυνοι, αν υπάρχουν, θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν

«Ανεξάρτητα από το γιατί κατέβηκαν, πήγαν να κάνουν επεισόδια, και δεν μπορώ να το υποστηρίξω αυτό, είναι απλά μια περίεργη συμπεριφορά. Αλλά οι πολίτες έχουν τα δικαιώματά τους. Οι συνθήκες της δολοφονίας, δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές», είπε ο Μιλάνοβιτς, για να προσθέσει: Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσει για πέντε ημέρες. Η προθεσμία λήγει τώρα και αν παραταθεί η κράτηση για όλους τους συλληφθέντες που είναι 100 άνθρωποι δεν θα έχει λογική».

«Θολή» και «αδύναμη η δικογραφία σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας»

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του 29χρονου Μιχάλη που δολοφονήθηκε στα αιματηρά επεισόδια, Χρήστο Μαυρομμάτη, η δικογραφία είναι «θολή» και «αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας».

«Αναμένουμε το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα είναι πιο πλήρες. Η δικογραφία είναι θολή. Η δικογραφία αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Η προανάκριση δεν έχει καταλήξει στο ποιος ή ποιοι σκότωσαν τον Μιχάλη» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, και πρόσθεσε πως απαίτηση της οικογένειας είναι να δώσει τις απαντήσεις η Δικαιοσύνη.