Δολοφονία Κατσουρή: Ολοκληρώνονται οι απολογίες - Το DNA θα «δείξει» το δολοφόνο

Aπό το γενετικό υλικό των 105 συλληφθέντων θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για να βρεθεί ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι του αδικοχαμένου Μιχάλη στη φονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι αστυνομικές αρχές φαίνεται πως έχουν απομονώσει υλικό από τα πειστήρια, το οποίο και θα αντιπαραθέσουν οι ειδικοί της ΕΛΑΣ με το DNA των συλληφθέντων με στόχο να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Σήμερα, αργά το βράδυ αναμένεται να κλείσει ο κύκλος των απολογιών των χούλιγκαν. Ήδη πέρασαν το κατώφλι των τριών ανακριτών οι 34 τελευταίοι, από τους 105, κατηγορούμενοι, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αποτρόπαιο συμβάν.

Μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν ολοκληρώσει τις απολογίες τους μόλις έξι συλληφθέντες γεγονός που δείχνει ότι πρόκειται για μαραθώνια διαδικασία.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έχουν μεταχθεί από νωρίς το πρωί 33 Κροάτες κατηγορούμενοι, ενώ ο 14ος τακτικός ανακριτής μετέβη νωρίτερα στον Ευαγγελισμό και έλαβε απολογία από έναν Κροάτη κατηγορούμενο που νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες, πρόκειται για εντελώς διαφορετικά άτομα από ανθρώπους με παραβατική συμπεριφορά μέχρι επιστήμονες. Όσο για την εθνικότητά τους πρόκειται για 67 Κροάτες, 2 Έλληνες και 1 Αλβανό.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή για το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της:

  • εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα)
  • ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα)
  • έκρηξης (κακούργημα)
  • κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα) καθώς και τα πλημμελήματα:
  • διατάραξη κοινής ειρήνης
  • επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας
  • βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)
  • παράνομη οπλοφορία
  • οπλοχρησία
  • κατοχή φωτοβολίδων

Τι υποστήριξαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο και υποστήριξαν ότι βρέθηκαν στο σημείο είτε τυχαία είτε για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, περιλαμβάνεται η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πλην όμως δεν έχει προσωποποιηθεί έως τώρα σε κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Σημειώνεται ότι χθες Σάββατο δήλωσε στην Ανακρίτρια παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας ο αδελφός του Μιχάλη Κατσουρή ο οποίος ζήτησε να εντοπιστούν όλοι όσοι με πράξεις τους συνετέλεσαν στo τραγικό αποτέλεσμα του θανάσιμου τραυματισμού με μαχαίρι του 29χρονου.

«Πρώτα τον μαχαίρωσαν, μετά τον χτυπούσαν με ρόπαλο»

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του άτυχου Μιχάλη. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, βίντεο από κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και από τις κάμερες του γηπέδου της ΑΕΚ, δείχνουν ότι τον 29χρονο πρώτα τον μαχαίρωσαν και έπειτα τον χτυπούσαν από πίσω με ρόπαλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι από την επεξεργασία και την ανασύνθεση των γεγονότων μέσα από τα βίντεο, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως ο 29χρονος πρώτα δέχτηκε το φονικό χτύπημα από το μαχαίρι και ενώ υποχωρούσε τρέχοντας, δέχτηκε χτύπημα από ρόπαλο στον δεξί του ώμο, κάτι που φαίνεται και στο βίντεο του Star.