Φωτιές σε Ροδόπη, Όλυμπο και Μάνη: Καλύτερη η εικόνα, οριοθετημένα τα μέτωπα - Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Από τις 37 δασικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στην επικράτεια το τελευταίο 24ωρο, τρεις μαίνονται ακόμη, καθώς η φωτιά καίει σε Ροδόπη, Όλυμπο και Μάνη.

Οπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, αυτές οι τρεις πυρκαγιές, οριοθετήθηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, χωρίς να έχουν ενεργό μέτωπο. Παράλληλα βοήθησε και η χθεσινή νύχτα, καθώς δεν σημειώθηκαν δυνατοί άνεμοι που θα έκανε ακόμη δυσκολότερο το έργο της Πυροσβεστικής. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας (7/8), άρχισαν και οι ρίψεις νερού από τα πτητικά μέσα της Πυροσβεστικής.

Η κατάσταση της φωτιές σε Ροδόπη, Όλυμπο και Μάνη

Το βράδυ της Κυριακής (6/8) ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στην Αρδεία Ροδόπης, η οποία δεν έχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο. Στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν 63 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα και 6 πτητικά μέσα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Στον Όλυμπο υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες, χωρίς ενεργό μέτωπο. Η φωτιά η οποία σημειώνεται στην Καριά Ελασσόνας, σε χαράδρα, ενδέχεται να προκλήθηκε από κεραυνό.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά στη Μάνη είναι οριοθετημένη και δεν έχει ενεργό μέτωπο. Σημειώνεται, ότι καμία από τις τρεις πυρκαγιές δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.