Αστυνομικοί «ξερίζωσαν» τεράστια χασισοφυτεία με 2.808 δενδρύλλια στα Τέμπη (photos)

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, εντοπίστηκε μια χασισοφυτεία «μαμούθ» σε δασική περιοχή της Καλλιπεύκης του Δήμου Τεμπών, σε κοντινή απόσταση από την φυτεία με 3.680 δενδρύλλια κάνναβης που είχε βρεθεί στις 18 Ιουλίου στην ορεινή περιοχή Γκουνταμάνιο της Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου.

Τη νέα φυτεία ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης που έκαναν εξερεύνηση στην δύσβατη ημιορεινή περιοχή της Λάρισας μαζί με άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ε.Κ.Α.Μ. Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρήκαν την δυσπρόσιτη έκταση όπου καλλιεργούνταν συνολικά 2.808 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 40 εκατοστών ως 1,20 μέτρου και κοντά στο χώρο της φυτείας εντόπισαν δύο παραπήγματα που χρησιμοποιούσαν οι καλλιεργητές.

Στον χώρο κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία, λάστιχα ποτίσματος και εξοπλισμός για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων. Από την προανάκριση προέκυψαν τα στοιχεία δύο αλλοδαπών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης. Η έρευνα συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί αν οι καλλιεργητές εμπλέκονταν και στην προηγούμενη μεγάλη φυτεία.

Την Τρίτη 18 Ιουλίου, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας είχαν περάσει χειροπέδες σε έναν 60χρονο, ο οποίος κατηγορείται ως «εγκέφαλος» της οργανωμένης χασισοφυτείας που είχε βρεθεί στο Γκουνταμάνιο. Μαζί του, είχαν συλληφθεί η 48χρονη σύζυγός του και ο 23χρονος γιος τους. Οι αστυνομικοί αναζητούσαν ως άμεσους συνεργούς του τέσσερις Αλβανούς οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί και εξετάζεται αν εμπλέκονται και στην δεύτερη φυτεία.

tempi__1_
tempi__2_
tempi__3_
tempi__4_