Ανήλικοι συνελήφθησαν για ομοφοβική επίθεση σε βάρος 26χρονου στο κέντρο της Αθήνας

Για ρατσιστική ομοφοβική επίθεση σε βάρος 26χρονου συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στον Άγιο Παντελεήμονα, τέσσερις ανήλικοι. Πρόκειται συγκεκριμένα για δύο 17χρονους, πολωνικής και αλβανικής υπηκοότητας, έναν 15χρονο ελληνικής υπηκοότητας και έναν ακόμα Πολωνό 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Κυψέλης για σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

 

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Πατησίων, όπου οι τέσσερις νεαροί επιτέθηκαν σε 26χρονο με κίνητρο τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες. Ο 26χρονος ειδοποίησε την Άμεση Δράση και οι τέσσερις νεαροί εντοπίστηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Φερών.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης που οδηγήθηκαν αναγνωρίστηκαν από το θύμα και παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη και στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.