Καιρός: Έρχονται ξανά 39άρια από την Τετάρτη - Η πρόγνωση για τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει από σήμερα η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας, ωστόσο δεν θα λείψουν  οι τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άνοδος του υδραργύρου το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, όπου σύμφωνα με το meteo,  θα αγγίξει έως και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 31/07 προβλέπεται να παρουσιάσουν άνοδο έως και 3 °C κυρίως στη δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη, σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές της Κυριακής 30/07/2023. Στον παρακάτω Χάρτη 1, παρουσιάζεται η 24ωρη μεταβολή των μεγίστων θερμοκρασιών τη Δευτέρα 31/07, όπως προβλέπται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Περαιτέρω άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές της προς το τέλος της εβδομάδας να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

kairostora-kairossimera-augoustosmeteo

Χάρτης 1. Η εκτιμώμενη 24ωρη μεταβολή της θερμοκρασίας τη Δευτέρα 31/07, σε σχέση με την αντίστοιχη θερμοκρασία της Κυριακής 30/07/2023. Με μπλε αποχρώσεις η μείωση της θερμοκρασίας, ενώ με κόκκινες αποχρώσεις η αύξηση, όπως υπολογίστηκε από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Παράλληλα, τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 31/07 προβλέπονται στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Μικρή πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στη Μακεδονία. Στον παρακάτω προγνωστικό Χάρτη 2, εμφανίζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης σε χιλιοστά (mm) κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/07/2023, όπως υπολογίστηκαν από αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ επισημαίνεται η περιοχή με τη πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.

meteo-xartis

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία από την Τετάρτη

Εν τω μεταξύ, ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία από την Τετάρτη, σύμφωνα με το μετεώγραμμα για τον καιρό που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η θερμοκρασία την Τετάρτη αναμένεται να αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου, έπειτα από αρκετές μέρες που ο υδράργυρος είχε πέσει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, μετά τον παρατεταμένο καύσωνα που έπληξε τη χώρα.

Αύριο, Δευτέρα, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 36 βαθμούς, ενώ και την Τρίτη (1/8) αναμένεται να αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τετάρτη όμως η θερμοκρασία θα ανέβει στους 38 βαθμούς Κελσίου. Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα καθώς θα «αγγίξει» έως και τους 39 βαθμούς, ενώ από την Κυριακή η θερμοκρασία θα πέσει και πάλι.

zesti-kairos