Κηδεία Μαριάννας Βαρδινογιάννη: Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς και φίλοι

Παρουσία στενών φίλων και συγγενών τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης (26/07) η εξόδιος ακολουθία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, σε ηλικία 80 ετών.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην οικία Βαρδή Βαρδινογιάννη στην Εκάλη στις 9:30 το πρωί, ενώ ακολούθησε η ταφή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών στις 11:00.

Με μία λιτή ανακοίνωση η οικογένειά της είχε κάνει γνωστή την απώλεια, ανακοινώνοντας πως η κηδεία και η ταφή της θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

«Με βαθύτατη θλίψη, η οικογένεια Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη ανακοινώνει ότι η αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων παιδιών με καρκίνο», έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη μέσα από τα δικά της λόγια

Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» και ακτιβίστρια: το «βιογραφικό» της Μαριάννας Βαρδινογιάννη είναι λίγο – πολύ γνωστό.

Οι γραμμές αυτές -αυτή η σύντομη παρουσίαση- δεν δύνανται, όμως, να αποτυπώσουν το πραγματικό πρόσωπο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, που έφυγε την Δευτέρα (24/7) σε ηλικία 80 ετών.

Σύζυγοςμητέρα και στοργική γιαγιά, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ήταν μια γυναίκα που εργάστηκε σκληρά καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής της για να ανακουφίσει τον ανθρώπινο πόνο και να αναδείξει τον πλούσιο πολιτισμό της πατρίδας μας.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη