Στην κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη αύριο ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στον τόπο καταγωγής του, στο Παλαιό Αγιονέρι στο Κιλκίς.

Συγγενείς και φίλοι θα πουν το «τελευταίο αντίο» στον 27χρονο Περικλή Στεφανίδη αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου στο Κιλκίς.

Ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς θα κηδευτεί την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι, του Αποκόρωνα.

Ανείπωτος θρήνος στη γειτονιά του ανθυποσμηναγού Στεφανίδη – «Συγκλονισμένοι, αλλά υπερήφανοι οι γονείς»

Εν τω μεταξύ, τις δυσκολότερες στιγμές που θα μπορούσε να περάσει ένας γονιός ζουν αυτές τις ώρες στην οδό Μοναστηρίου της Θεσσαλονίκης οι συγγενείς του αδικοχαμένου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη.

Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, που σκοτώθηκε την ώρα του καθήκοντος ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά στο Καναντέρ που συνετρίβη στην πυρκαγιά στην Κάρυστο Εύβοιας, έμενε στο διαμέρισμα της περιοχής του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού μαζί με τους γονείς του. Παρότι μάλιστα υπηρετούσε σε άλλη περιοχή, ερχόταν κατά διαστήματα στη Θεσσαλονίκη.

Έξω από την πολυκατοικία βρίσκεται ένα ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας και στο διαμέρισμα της οικογένειας βρίσκονται ψυχολόγοι για να στηρίξουν τους γονείς και τον μικρότερο αδερφό του Περικλή, οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, είναι σε κατάσταση σοκ.

Νωρίτερα κοντά στους γονείς βρέθηκε ένας ιερέας, φίλος της οικογένειας, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να τους υποστηρίξει. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς του πιλότου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, «εξαιρετικά συγκλονισμένοι», ωστόσο, όπως είπε, είναι και «εξαιρετικά υπερήφανοι» για το παιδί τους.

Πατέρας Αλέξανδρος Καρακασης για τον χαμό του ηρωικού πιλότου

Ο 34χρονος σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, χειριστές της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, έπεσαν εν ώρα καθήκοντος με πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215.

Η στιγμή της πτώσης του Canadair στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ
Σμηναγος-_Ι_-Χρηστος-ΜουλαςΟ Σμηναγός Χρήστος Μουλάς, 34 ετών

Καταγωγή από τα Χανιά και συγκεκριμένα από το Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου είχε ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς.

Είχε περάσει την παιδική και εφηβική ηλικία του στον Αποκόρωνα, καθώς οι γονείς του δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή. Ο θείος του είναι γιατρός στο νοσοκομείο Χανίων.

Αργότερα εισήχθη στη Σχολή Ικάρων και έγινε πιλότος στα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

xeiristes_canadair__1_Ο 34χρονος Χρήστος Μουλάς
xeiristes_canadair__5_

Αγαπούσε τα αεροσκάφη και τα ταξίδια και ανέβαζε φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα από τις πτήσεις του.

Πριν από δύο χρόνια είχε ανεβάσει και μια φωτογραφία από το Canadair του την ώρα που πετούσε πάνω από την Ακρόπολη.

Ο 34χρονος σμηναγός ήταν παντρεμένος αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να γευτεί τη χαρά της πατρότητας καθώς η σύζυγός του είναι έγκυος 3 μηνών.

Ανθυποσμηναγος-_Ι_-Περικλης-ΣτεφανιδηςΟ Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, 27 ετών

Ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης είχε καταγωγή από το Κιλκίς και από μικρός είχε όνειρο να πετά με αεροσκάφη.

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Ξηροκρήνη. Πέρασε στη Σχολή Ικάρων και μετά την αποφοίτηση υπηρέτησε στα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

xeiristes_canadair__2_Ο 27χρονος Περικλής Στεφανίδης
xeiristes_canadair__4_
xeiristes_canadair__3_