Ακόμη μία νύχτα πύρινης κόλασης στη Ρόδο - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Γεννάδι και Μαλώνα

Εφιαλτική αναμένεται ακόμη μία νύχτα στη Ρόδο, με τη μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων να εξακολουθεί να δίνεται αδιάκοπα.

Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται στο Γεννάδι οπως και στο χωριό Μαλώνα, τη στιγμή που έχουν καταστραφεί σπίτια και ολοένα και περισότεροι κάτοικοι παρακολουθούν έντρομοι τους κόπους ετών να χάνονται στις φλόγες.

Στο έλεος της φωτιάς κινδυνεύει να παραδοθεί η Μαλώνα – μεγάλη κινητοποίηση αυτή την ώρα

Όπως φαίνεται σε βίντεο και φωτογραφίες του protothema.gr, ένα πυκνό μαύρο σύννεφο καπνού έχει καλύψει το Γεννάδι με την εικόνα να είναι ενδεικτική της αποπνικτικής κατάστασης που επικρατεί.

Μάχη δίνεται επίσης και στην γύρω περιοχή από το χωριό της Μαλώνας, αφού υπάρχει κίνδυνος να μπει η φωτιά στον οικισμό. Και στη Μαλώνα επιχειρούν πυροσβέστες και αρκετοί εθελοντές.

gennadi_rodos__4_
gennadi_rodos__1_
gennadi_rodos__2_
gennadi_rodos__3_

Ειδικότερα, στη Ρόδο, η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε από τις πρωινές ώρες στην περιοχή Βάτι έλαβε διαστάσεις, γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λίνδο.

Νωρίτερα, μέσω 112 και οι κάτοικοι και επισκέπτες στο Γεννάδι, όπως και αυτοί σε Πλημμύρι και Λαχανιά, κλήθηκαν να εκκενώσουν όλοι προς Λίνδο.

Την κατάσβεση επιχειρούν 266 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα, πλήθος εθελοντών κι όλοι οι φορείς Πολιτικής Προστασίας.