Φωτιές στη Ρόδο: Καταφύγιο στον «Διαγόρα» μετά τον πύρινο εφιάλτη

Ο αρχικός πανικός και στη συνέχεια η απογοήτευση έδωσαν τη θέση τους στην κόπωση κι έτσι εκατοντάδες τουρίστες που εκκένωσαν τα καταλύματά τους σε απειλούμενους οικισμούς της Ρόδου και αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στις πατρίδες τους, βρήκαν καταφύγιο στο πάτωμα του «Διαγόρας». 

Φωτιές στη Ρόδο: Καταφύγιο στον «Διαγόρα» μετά τον πύρινο εφιάλτη-1
Φωτιές στη Ρόδο: Καταφύγιο στον «Διαγόρα» μετά τον πύρινο εφιάλτη-2

Πάνω σε βαλίτσες, σε ενωμένες μεταξύ τους καρέκλες ή και σε ιμάντες αποσκευών του αεροδρομίου της Ρόδου, πάνω σε σεντόνια, μπλούζες ή και κατάχαμα, οι τουρίστες προσπάθησαν να ξεκουράσουν την εξουθένωσή τους, περιμένοντας τις πτήσεις επιστροφής.

Φωτιές στη Ρόδο: Καταφύγιο στον «Διαγόρα» μετά τον πύρινο εφιάλτη-3

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν προγραμματισμένες πτήσεις επαναπατρισμού για τους πολίτες της Βρετανίας οι οποίοι ωστόσο περιμένουν στο «Διαγόρας» την αναχώρησή τους.

Φωτιές στη Ρόδο: Καταφύγιο στον «Διαγόρα» μετά τον πύρινο εφιάλτη-4
Φωτιές στη Ρόδο: Καταφύγιο στον «Διαγόρα» μετά τον πύρινο εφιάλτη-5

Η βρετανική κυβέρνηση, πάντως, αρνείται να εκδώσει οδηγία που θα αποτρέπει τους πολίτες της να ταξιδεύουν στην Ελλάδα ενόσω οι φωτιές σε Ρόδο και Κέρκυρα -νησιά με έντονο βρετανικό τουρισμό- μαίνονται.

Σύμφωνα με τον Guardian, όπως ανέφερε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών, Αντριου Μίτσελ, «μόλις το 10% της Ρόδου πλήττεται από τις φωτιές που σημαίνει πως καταλληλότεροι για οδηγίες σχετικά με το αν οι διακοπές οικογενειών ή μεμονωμένων τουριστών θα επηρεαστούν ή όχι, είναι οι τουριστικές εταιρείες και οι ειδικοί διακοπών».

Φωτιές στη Ρόδο: Καταφύγιο στον «Διαγόρα» μετά τον πύρινο εφιάλτη-6