Οδηγίες για την θερμοπληξία από το υπουργείο Υγείας - Τι πρέπει να κάνετε

Αναλυτικές οδηγίες για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θερμοπληξίας εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς καύσωνας συνεχίζει να πλήττει τη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες δίνοντας οδηγίες για την προστασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι, εχθές, επιστήμονες-μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ), έδωσαν αναλυτικές οδηγίες στους πολίτες.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής ΕΕΔΥΚαθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Καθηγητής τοποθετήθηκε για θέματα γενικού πληθυσμού, σημειώνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ένα νέο κύμα καύσωνα, με συνέπεια, οι συμπολίτες μας που ανήκουν σε ακραίες ηλικιακές ομάδες να κινδυνεύουν περισσότερο. Ζήτησε, δε, από όλους τους πολίτες να τους βοηθήσουν αυτές τις δύσκολες μέρες.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβουν οι πολίτες ανά ηλικιακή και ανά ευπαθή ομάδα, στην οποία ανήκουν. Δηλαδή, οι ακραίες ηλικιακές ομάδες οι ηλικιωμένοι, οι χρόνια πάσχοντες από καρδιαγγειακές παθήσεις, πνευμονοπάθειες/αναπνευστικά προβλήματα, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, ψυχική νόσο, άνοια, σοβαρά νευρολογικά προβλήματα, τα άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για τα χρόνια νοσήματα τους, όπως αντι-υπερτασικά, τα υπέρβαρα άτομα, τα άτομα τα οποία εργάζονται σε ζεστό περιβάλλον/εξωτερικό χώρο ή ασκούνται, όπως και τα άτομα με οξεία νόσο.

Οδηγίες για την θερμοπληξία – Οι πρώτες βοήθειες