«Με εξιτάρουν οι ρίψεις από τα εναέρια» είπε ο 30χρονος εμπρηστής για τις φωτιές στη Μεσσηνία - Είχε συλληφθεί και το 2022

Αίσθηση προκαλούν τα όσα ανέφερε ο 30χρονος καθ’ομολογίαν εμπρηστής που παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον για τις φωτιές που άναψε στην Μεσσηνία.

Όπως ανέφερε στην ανάρτηση μέσω της οποίας γνωστοποίησε την σύλληψή του χθες ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πρόκειται για κάτοικο Χαρακοπίου Μεσσηνίας, «ο οποίος ομολόγησε 3 πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μία την προηγούμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας».

Σοκάρει ο εμπρηστής: «Με εξιτάρει να βλέπω τα εναέρια μέσα»

Σημειώνεται πως πρόκειται για έναν άνδρα γνωστό στις αρχές, καθώς φαίνεται πως τον είχαν συλλάβει και πέρσι για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Στην απολογία του, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του. Ως αιτιολογία των πράξεων αυτό έδωσε ότι τον «εξιτάρει να βλέπει τα εναέρια μέσα, τις σειρήνες και την όλη κινητικότητα της πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια κατάσβεσης».