Αδιαπραγμάτευτη η δημόσια ΔΕΗ

Στο εστιατόριο του ΑΗΣ Καρδιάς βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (24/03) ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Κοζάνη με επίκεντρο τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Ο κ. Λαφαζάνης εκφώνησε ομιλία προς τους εργαζόμενους, αναφέροντας πως «στηρίζουμε την κατασκευή της Πτολεμαϊδας V και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες υπέγραψα και τις πρώτες σχετικές άδειες» και επεσήμανε πως «θα κάνουμε προσπάθεια να μειωθεί το τίμημα της κατασκευής. Θα ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση για το τίμημα». Επανέλαβε ότι η θέση της κυβέρνησης για ενιαία και δημόσια ΔΕΗ είναι αδιαπραγμάτευτη και κατέστησε σαφές ότι μία ιδιωτική ΔΕΗ θα είναι καταστροφή για την οικονομία.

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έστειλε στα αζήτητα τη διάσπαση της ΔΕΗ, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) δεν θα ιδιωτικοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ο κ. Λαφαζάνης παραδέχθηκε ότι η ενέργεια είναι ακριβή στην Ελλάδα και επανέλαβε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στη Βουλή θα κατατεθεί η τροπολογία για την ακύρωση της αύξησης που είχε εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Παράλληλα η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το προσεχές διάστημα, θα αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες για τη μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε με τον διευθυντή του σταθμού Βασίλη Τσίγκα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σταθμός όπως είναι η έλλειψη προσωπικού.