Βοιωτία: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Δερβενοχώρια

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Πάνακτο Βοιωτίας, στα Δερβενοχώρια, με τις φλόγες να καίνε πυκνή δασική έκταση, προκαλώντας την κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε και συνεχίζει σε δασική έκταση με τις επίγειες δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί από Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Αναλυτικά, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν 105 πυροσβέστες με 30 υδροφόρα οχήματα αλλά και 3 πεζοπόρα τμήματα. Νωρίτερα τις επιχειρήσεις συνέδραμαν 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Την Πυροσβεστική έσπευσαν να ενισχύσουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες νωρίτερα είχαν διαθέσει εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 2 αεροσκάφη CL-414 και 3 αεροσκάφη CL-215.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή μέχρι στιγμής, ωστόσο οι δυνάμεις ενισχύονται προκειμένου να αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης στην Πάρνηθα.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ με πυροσβεστικά μέσα και χωματουργικά εργαλεία.

 

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας. Λόγω της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

1. Επί της επαρχ. οδού Ελευσίνας – Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα.
2. Επί της οδού Φυλής από την Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών
3. Επί της επαρχ. οδού Οινόης – Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ

Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας στην «Κ»: Η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια φαίνεται να είναι πολύ μεγάλη»

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά τονίζει πως το νέο μέτωπο στα Δερβενοχώρια είναι ανησυχητικό, καθώς η φωτιά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. «Είμαι καθ’ οδόν από Καπαρέλλι για Δερβενοχώρια και φαίνεται το τεράστιο ύψος καπνού από τον Κιθαιρώνα» σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως το Καπαρέλλι βρίσκεται, παρά τις περιοδικές αναζωπυρώσεις, σε καλή κατάσταση.