Κουβαράς: Η φωτιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα μέσα σε δύο ώρες, κάηκαν σπίτια και ΙΧ

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στην φωτιά την Σαρωνίδα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, ενώ υπήρξε και μια προσαγωγή αλλοδαπού, ως ύποπτο για την φωτιά στον Κουβαρά, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, σε εξέλιξη είναι τέσσερα μέτωπα σε Σαρωνίδα, Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, η κατάσταση στο μέτωπο της Σαρωνίδας είναι πολύ καλύτερη, ενώ συνολικά επιχειρούν 210 πυροσβέστες, με 10 πεζοπόρα τμήματα, 6 ελικόπτερα.

Παράλληλα, συνδράμουν 20 άτομα από το ΓΕΕΘΑ με πεζοπόρο τμήμα, το Λιμενικό με 4 φουσκωτά και δύο αλιευτικά που είναι σε εγρήγορση για τυχόν επέμβαση στην Παλαιά Φωκαία.

Επίσης συμμετέχει μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, αλλά και μεγάλος αριθμός υδροφόρων οχημάτων από την Περιφέρεια Αττικής.

Η φωτιά στη Σαρωνίδα όλα δείχνουν πως σύντομα θα οριοθετηθεί καθώς έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων στην περιοχή.

Οπως ενημέρωσε η πυροσβεστική, η ένταση της φωτιάς έκαψε γη 12 χιλιομέτρων μέσα σε δύο ώρες, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η Πολιτική Προστασία χρειάστηκε να στείλει 5 μηνύματα με το 112 για προληπτικά μέτρα ή εκκένωση περιοχών προς τους κατοίκους.

Το βάρος έχει πέσει στα Δερβενοχώρια, αλλά και το Καμπαρέλι όπου επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 30 υδροφόρα οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.