Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Λαγονήσι: Νέο μήνυμα 112, εκκενώστε προς Αθήνα - Μποτιλιάρισμα και χάος στην παραλιακή

Νέο μήνυμα 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων του Λαγονησίου καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγονήσι, εκκενώστε προς Αθήνα» γράφει το μήνυμα.

Την ίδια ώρα, ουρές αυτοκινήτων έχουν δημιουργηθεί στο Λαγονήσι, με πολίτες να επιχειρούν να απομακρυνθούν από το μέτωπο της φωτιάς.

Χαρακτηριστικά είναι τα video που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τόσο το μποτιλιάρισμα, όσο και τους καπνούς που έχουν «σκεπάσει» την περιοχή.

Η φωτιά στον Κουβαρά έχει πάρει μεγάλες διάστασεις όπως δήλωσε νωρίτερα στην εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής σε έκτακτη ενημέρωση.

Μάλιστα ανέφερε πως στις 14:50 δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο προς Παλαιά Φώκαια.

Στις 15:30 δόθηκε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο.

Στις φλόγες έχει τυλιχτεί σπίτι στον Κουβαρά

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή Μελισσουργού οι ισχυροί άνεμοι σπρώχνουν τη φωτιά προς το παραλιακό μέτωπο, ενώ οι κάτοικοι εκκενώνουν την περιοχή προς τη λεωφόρο Καλυβίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 4 χλμ.

Πηγές της πυροσβεστικής περιγράφουν τη φωτιά ως ιδιαίτερα δύσκολη. Βρίσκεται στην κορυφογραμμή του πρώτου βουνού πάνω από τα Καλύβια, με ισχυρούς άνεμους 6 με 7 μποφόρ και ριπές 8, που δυσκολεύουν τις ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Η φωτιά στον Κουβαρά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν την μία το μεσημέρι και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ συνδράμουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Συγκεκριμένα στη φωτιά στον Κουβαρά επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Θα βοηθήσουν, ακόμη, στην κατάσβεση και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Η φωτιά στον Κουβαρά καίει χαμηλή βλάστηση (κυρίως πουρνάρια) που κάνει εύκολη τη μετάδοση. Τώρα κατευθύνεται νότια, έχει περάσει προς το δεύτερο μεγαλύτερο βουνό, προς Μελισσουργό – Τραμπουροά (για αυτό βγήκε και το 112) και υπάρχει κίνδυνος στο επόμενο δίωρο να κατέβει προς την παραλία (Καλυβίων – Αναβύσσου).

Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με δήμαρχο έχουν στήσει συντονιστικό στο σημείο και έχει ζητηθεί προληπτική απομάκρυνση από Μελισσουργό προς Ανάβυσσο μέσω Λεωφ. Ανάβυσσου.

Στους πολίτες έχει δοθεί σύσταση να ακολουθούν τις οδηγίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην περιοχή του νέου Κουβαρά στη Λεωφόρο Λαυρίου από τη Λεωφόρο Σουνίου μέχρι την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Εντωμεταξύ, εφιαλτική είναι η πρόβλεψη του Meteo καθώς κάνει λόγο για εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες στην περιοχή μέχρι τις 8 το βράδυ.