Πρόστιμα για παραπλανητικές εκπτώσεις – Προαιρετική η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 16 Ιουλίου

Πλασματικές εκπτώσεις και παραπλανητικές προσφορές εντόπισαν οι ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια ελέγχων σε εμπορικές επιχειρήσεις. Επιβλήθηκαν «τσουχτερά» πρόστιμα για παραβιάσεις του κώδικα προφορών. Τα πρόστιμα αγγίζουν έως και το 2% του ετήσιου τζίρου (ελάχιστα ποσά 10.000 – 20.000 ευρώ).

Προαιρετική είναι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου στην Αθήνα με ωράριο 11.00 με 18.00 το απόγευμα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τους συναδέλφους εμπόρους, πως τα εμπορικά καταστήματα βάσει νόμου μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου, με προτεινόμενο από τον σύλλογο ωράριο λειτουργίας, 11:00′-18:00′.

Από την έναρξη των φετινών θερινών εκπτώσεων, έχει διαπιστωθεί υπερεπάρκεια προϊόντων, μεγάλες εκπτώσεις και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και για το λόγο αυτό παροτρύνουμε τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις πραγματικά χαμηλές τιμές, προβαίνοντας σε αγορές που θα καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες».