Από τις 6:30 ξεχύθηκαν στις παραλίες λόγω καύσωνα οι Αθηναίοι! Απίστευτες εικόνες, ποια η δυσκολότερη ώρα της ημέρας

Σήμερα αναμένεται να είναι η πιο θερμή ημέρα λόγω του καύσωνα «Κλέων», με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ακόμη και 44 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπουν 42 βαθμούς, ενώ τα θερμόμετρα στο κέντρο της Αθήνας στις 8:30 το πρωί έδειχναν 35 βαθμούς, θερμοκρασία που χθες είχαν δείξει τα θερμόμετρα στις 12 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ, σε μια προσπάθεια να δροσιστούν, πολλοί, κυρίως μεγαλύτεροι άνθρωποι και κάτοικοι των γύρω περιοχών, ήταν εκείνοι που έσπευσαν στις παραλίες στα οικιστικά κέντρα από τα ξημερώματα!

Σε πλάνα του ΣΚΑΪ στις 6:30 το πρωί η παραλία του Αλίμου είχε αρκετό κόσμο που είχε ήδη καταφθάσει και έκανε το μπάνιο του!

Πολύ περισσότερο κόσμο είχε η παραλία του Αλίμου στις 8:30 το πρωί, ενώ ακόμη περισσότερο κόσμο είχε η παραλία της Γλυφάδας. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές:

Στο κέντρο της Αθήνας, πάλι, λίγο μετά τις 8 το πρωί η εικόνα ήταν η συνηθισμένη, με κόσμο να κυκλοφορεί στο πλαίσιο των αναγκαίων μετακινήσεων, αλλά και κάποιους να απολαμβάνουν τη γυμναστική τους.

Φωτογραφίες: Καύσωνας «Κλέων», κέντρο Αθήνας στις 8 το πρωί!

 

Ποιες ώρες της ημέρας θα είναι δυσκολότερες λόγω του καύσωνα «Κλέων»

Σύμφωνα με τους χάρτες του Meteo, η θερμοκρασία όπως θα πηγαίνουμε προς το μεσημέρι θα ανεβαίνει, με τη δυσκολότερη ώρα να είναι στις 15:00. Όπως φαίνεται στους παρακάτω χάρτες, για τις περισσότερες περιοχές η ώρα που θα πικάρει η θερμοκρασία θα είναι ακριβώς αυτή. Εντύπωση προκαλεί πάντως -κι αυτό είναι και το δύσκολο σημείο- ότι στις 18:00 η θερμοκρασία όχι απλώς δεν πέφτει, αλλά σε κάποιες περιοχές ανεβαίνει περαιτέρω!

Στις 21:00 η θερμοκρασία στην Αττική προβλέπεται να κινείται γύρω στους 36 βαθμούς, ωστόσο σε αρκετές περιοχές της χώρας θα πέσει και κάτω από τους 30.