Κιβωτός του Κόσμου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του ο πατέρας Αντώνιος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος μετά την απολογία του στην 22η τακτική ανακρίτρια για τις καταγγελίες κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια.

 

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον πατέρα Αντώνιο έχουν ως εξής: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του μία φορά το μήνα και χρηματική εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ.

«Είναι ψευδείς οι καταγγελίες εναντίον του», υποστηρίζει, ενώ ειδική μνεία στο απολογητικό του υπόμνημα έχει κάνει στον 19χρονο καταγγέλοντα. «Είχε έντονη παραβατική συμπεριφορά, τα όσα καταγγέλει είναι σκευωρία και ενδεχομένως μπορεί και να χρηματίστηκε», υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος ιερέας.

Μάλιστα, επικαλείται φωτογραφίες που δείχνουν την πολυτελή ζωή που έκανε το φερόμενο ως θύμα, μετά την κατάθεσή του στις Αρχές.

Η υπεράσπισή του προσκόμισε βίντεο, που κατά τον κατηγορούμενο, αποδεικνύει ότι την ημέρα κατά την οποία φέρονται να τελέστηκαν οι ασελγείς πράξεις, ο 19χρονος και ο πατέρας Αντώνιος, βρίσκονταν σε διαφορετικά μέρη.

Στο πλευρό του βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας η πρεσβύτερα, Σταματία Γεωργαντή, η οποία κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης. Ακόμη 20 μάρτυρες υπεράσπισης που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο, κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ανάμεσά τους, τουλάχιστον 5 φιλοξενούμενοι σε δομές της Κιβωτού, φέρονται να έχουν καταθέσει ότι τους προσέγγισε ο 19χρονος και τους ζήτησε να καταγγείλουν τον ιδρυτή της Κιβωτού. Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ, ο δεύτερος ανηλικος που τον κατήγγειλε για σεξουαλικη κακοποίηση φέρεται να άλλαξε την κατάθεσή του στην ανακρίτρια.

Περιοριστικοί όροι

Μετά το τέλος της απολογίας του, του επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μια φορά το μήνα εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του και εγγυοδοσία δέκα χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 5 φιλοξενούμενοι σε δομές που έχουν καταθέσει ότι τους προσέγγισε ο 19χρονος ο οποίος έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο και τους ζήτησε να καταγγείλουν και εκείνοι τον ιερέα.

Το βίντεο

Παράλληλα η πλευρά της υπεράσπισης προσκόμισε βίντεο το οποίο όπως υποστηρίζουν αποδεικνύει ότι την ημέρα που έκανε καταγγελία ο 19χρονος ότι τον θώπευσε ο ιερέας, τόσο ο καταγγέλλων όσο και ο καταγγελλόμενος βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία.