Τέμπη: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στέλνει στη Βουλή τη δικογραφία για τη σύμβαση 717

Στη Βουλή αποστέλλει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία την δικογραφία για την περίφημα σύμβαση «717» της ΕΡΓΟΣΕ, με την οποία θα ελεγχθούν δύο πρώην υπουργοί Μεταφορών για το ανεκτέλεστο έργο αναβάθμισης υποδομών σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης των τρένων.

Η σύμβαση τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Η ελληνική ευρωπαϊκή εισαγγελία στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε για κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων «σκόνταψε» σε τυχόν ποινικές ευθύνες δύο πρώην υπουργών: του Χρήστου Σπίρτζη και του Κώστα Καραμανλή.

Η δικογραφία βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών διαβιβάζεται, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, στη Βουλή η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αποφασίσει αν προκύπτουν ευθύνες των δύο πρώην υπουργών.

Το χρονικό της έρευνας

Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είπε ξεκινήσει μήνες πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί κακοδιαχείριση σε βάρος των συμφερόντων της ευρωπαϊκής Ένωσης καθως το συγκεκριμένο εργο- σύμβαση είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ελληνικό δημόσιο και την ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, η ευρωπαϊκή εισαγγελία στη χώρα μας συνεχίζει την έρευνα για μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υλοποίηση της σύμβασης.