Βόλος: Η οχιά κατάφερε 4 δαγκωματιές στην 4χρονη - «Γιαγιά κάτι με δάγκωσε» (video)

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε εσπευσμένα ένα 4χρονο κοριτσάκι μετά από δάγκωμα φιδιού το απόγευμα της Τρίτης, σε χωριό στο δήμο Ρήγα Φεραίου, στον Βόλο.

Το κοριτσάκι βρισκόταν στην εκκλησία του χωριού και έπαιζε, ενώ η γιαγιά του λίγο πιο δίπλα έκανε εργασίες καθαρισμού. Το κοριτσάκι έπαιζε και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγγενών του, έσκυψε να πιάσει κάτι και το φίδι βρισκόταν κρυμμένο σε κάτω από ένα φαράσι, με αποτέλεσμα να της καταφέρει 4 δαγκωματιές στο χέρι.

Αρχικά, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και από εκεί στο νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί τής χορήγησαν αντιοφικό ορό και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στην παιδιατρική κλινική.

Η 4χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λάρισας όπου εκεί αποφασίστηκε πως πρέπει να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ιπποκράτειο της Θεσσλαονίκης.

Όπως είπε η διευθύντρια της παιδιατρικής στο Ιπποκράτειο, το κοριτσάκι παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στην πρώτη δόση φαρμάκου. Κατόπιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας όπου της χορηγήθηκε 2η δόση αντιοφικού, στην οποία παρουσίασε πάλι αλλεργική αντίδραση και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε ΜΕΘ.

Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή και οι γιατροί περιμένουν να δουν πώς θα αντιδράσει στα φάρμακα.

Η θεία του 4χρονου κοριτσιού μίλησε στην εκπομπή LiveNews όπου ανέφερε:

«Επειδή ήταν μεσημέρι η γιαγιά θεώρησε ότι θα πάει στην Εκκλησία που ήταν πλακόστρωτη. Να μην το πάει στην παιδική χαρά που έχει χορτάρια και βρέθηκε εκεί το φίδι. Ήταν κρυμμένο σε ένα φαράσι. Το μικρό κάτι έσκυψε να πάρει και το δάγκωσε. Είπε ”γιαγιά κάτι με δάγκωσε” και έτρεξε η γιαγιά και είδε το φίδι μετά και έφυγε για το νοσοκομείο. Ήταν στο νοσοκομείο έκατσε για 7 ώρες μέχρι τις 12 το βράδυ. Μετά τους έστειλαν στην Λάρισα. Η Λάρισα από εκεί κατευθείαν στη Θεσσαλονίκης και τώρα στο Ιπποκράτειο. Πριν από λίγο που μίλησα με τον αδελφό μου, μου λένε ότι τους έκανε ενημέρωση ο γιατρός ότι είναι κάπως καλύτερα. Έχουν ξεκινήσει του δίνουν το φάρμακο, το αντίδοτο και το δεχτεί σιγά σιγά ο οργανισμός. Οι γονείς δεν έχουν μπει μέσα είναι στην εντατική αλλά την ακούνε που φωνάζει γιατί είναι ζωηρό παιδάκι. Η γιαγιά ήταν χάλια».

Δείτε το ρεπορτάζ από την εκπομπή LiveNews: