Η Μπάγερν Μονάχου και η Qatar Airways τερματίζουν τη συμφωνία χορηγίας ύψους 100 εκατ. ευρώ έπειτα από διαμαρτυρίες οπαδών

Ο γερμανικός ποδοσφαιρικός σύλλογος Μπάγερν Μονάχου και η Qatar Airways δεν θα ανανεώσουν τη συμφωνία χορηγίας τους μετά τις διαμαρτυρίες των οπαδών της πλουσιότερης ποδοσφαιρικής ομάδας της Γερμανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η Μπάγερν Μονάχου και η Qatar Airways θα σταματήσουν τη συνεργασία τους μετά τη λήξη της πενταετούς συμφωνίας τους στο τέλος αυτού του μήνα, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη. Το συμβόλαιο ανέρχεται σε περίπου περίπου 20 εκατ. ευρώ ετησίως, ανέφερε η Sueddeutsche Zeitung.

Οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου έχουν τα τελευταία χρόνια συσπειρωθεί εναντίον της Qatar Airways εν μέσω επικρίσεων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα του Κατάρ και τη μεταχείριση των μεταναστών εργατών κατά την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ. Η αεροπορική εταιρεία είναι μεγάλος χορηγός της αγωνιστικής εμφάνισης της Μπάγερν Μονάχου, με το λογότυπο να εμφανίζεται στο μανίκι της φανέλας.

Εκατοντάδες οπαδοί αποδοκίμασαν στελέχη της Μπάγερν Μονάχου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Όλιβερ Καν, στην ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου το 2021, αφού αρνήθηκαν να θέσουν σε ψηφοφορία τη συμφωνία με την Qatar Airways.

Το γερμανικό ποδόσφαιρο παλεύει με εσωτερικές διαμάχες για πώς να τρέξει καλύτερα το γερμανικό ποδόσφαιρο. Ο οργανισμός επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Γερμανίας DFL απέτυχε τον Μάιο να κερδίσει αρκετή υποστήριξη από τους συλλόγους για το σχέδιό του να συγκεντρώσει έως και 2 δισ. ευρώ πουλώντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga (σ.σ. το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου) σε ιδιώτες επενδυτές. Η CVC Capital Partners, η Blackstone και η Advent International φέρονται να είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών.

Η προσπάθεια ναυάγησε επειδή σύλλογοι όπως η FC St. Pauli του Αμβούργου, οι οπαδοί της οποίας έχουν στενούς δεσμούς με την πανκ σκηνή της πόλης, εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις.

“Η Μπάγερν Μονάχου και η Qatar Airways συνεργάστηκαν με επιτυχία και έμαθαν ο ένας από τον άλλον”, δήλωσε ο Jan-Christian Dreesen, πρόεδρος της FC Μπάγερν Μονάχου.