Κως: Ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν «φως» στην άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια

Τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις αναμένουν οι αρχές για να εντοπίσουν την ταυτότητα του δολοφόνου της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ασφυκτικό θάνατο, δεν αποσαφήνισε ωστόσο τον τρόπο που προκλήθηκε ο θάνατός της. Αύριο Τετάρτη, θα απολογηθεί ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές ο οποιος θεωρείται ο βασικός ύποπτος, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνεργού.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα, αναλύσεις DNA, δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα της κοπέλας, του συντρόφου της και του 32χρονου Μπαγκλεντασιανού καθώς και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας είναι τα «κλειδιά» για την αποκάλυψη του δολοφόνου.

Ο ιατροδικαστής Ρόδου που έκανε χθες την νεκροτομή, σύμφωνα με πληροφορίες αποφάνθηκε πως ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός, πιθανόν από στραγγαλισμό, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς τον μηχανισμό θανάτου.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα σημαντικά χαρακτηρίζονται τα δείγματα από τα γενητικά όργανα και τα νύχια της Αναστάζια, που θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει γενετικό υλικό του 32χρονου, ή άλλου προσώπου.

Στο επίκεντρο των ερευνών για την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω παραμένει ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος θεωρείται ο νούμερο ένα ύποπτος, καθώς ήταν και ο τελευταίος, που συνάντησε την άτυχη κοπέλα και αναμένεται να απολογηθεί αύριο Τετάρτη στην ανακρίτρια για αρπαγή, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρξε και συνεργός στη δολοφονία και τη μεταφορά του πτώματος. Ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται οτιδήποτε έχει σχέση με το φόνο της κοπέλας.

Στην Πολωνία θα μεταφερθεί η σορός της 27χρονης Αναστάζια, σήμερα το αργότερο αύριο Τετάρτη, ενώ η μητέρα και ο σύντροφος της άτυχης κοπέλας αναχώρησαν ήδη για Πολωνία, για να «ετοιμάσουν τα της ταφής της», όπως ανέφεραν. Νωρίτερα οι Αρχές τους έδωσαν την άδεια να φύγουν, ζητώντας τους παράλληλα να βρίσκονται στη διάθεσή τους, όταν τους ζητηθεί.

Να σημειωθεί, ότι τις προηγούμενες ημέρες ο νεαρός που έχει ισχυρό άλλοθι για την ώρα της δολοφονίας της κοπέλας του, έδωσε αρκετές φορές καταθέσεις στην αστυνομία. Ενδεικτικά ότι ακόμα και χθες, Δευτέρα, ο Πολωνός σύντροφός της για περίπου δυο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των Αρχών, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσαν τις επικοινωνίες που είχε με την κοπέλα το βράδυ της εξαφάνισης, που εκείνος βρισκόταν στο ξενοδοχείο που εργαζόταν, για τη σχέση τους και για το εάν γνώριζε τον Μπαγκλεντασιανό.