Στραγγαλισμό της 27χρονης Αναστάζια «δείχνουν» τα πρώτα ευρήματα από τη σορό

Ο στραγγαλισμός φέρεται μέχρι στιγμής ως η πιθανότερη αιτία θανάτου της 27χρονη Αναστάζια που βρέθηκε σήμερα νεκρή στην Κω, 6 ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι πιθανότερη αιτία θανάτου είναι ο στραγγαλισμός.

Η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, ωστόσο η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ο θάνατος της νεαρής κοπέλας από την Πολωνία προήλθε από στραγγαλισμό. Φέρει επίσης σημάδια από χτυπήματα. Σε κάθε περίπτωση τις απαντήσεις θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Στοιχείο που ενισχύει το σενάριο του σταγγαλισμού είναι το γεγονός ότι στο σπίτι του ήδη συλλφθέντα για αρπαγή της 27χρονης Μπαγκλαντεσιανού -αν ταυτοποιηθεί ως δολοφόνος της- δεν έχει βρεθεί αίμα, μόνο τρίχες της νεαρής Πολωνής.

Κάτω από ένα δέντρο, χωρίς ρούχα καλυμμένη με κλαδιά και σεντόνι η 27χρονη στην Κω

Η 27χρονη βρέθηκε νεκρή στον υδροβιότοπο στο Τιγκάκι στην Κω, κάτω από ένα δέντρο, χωρίς τα ρούχα της, μέσα σε σακούλες σκουπιδιών και τη σορό της καλυμμένη με ένα σεντόνι και κλαδιά δέντρων.

Εξετάζεται μάλιστα, αν το σεντόνι προέρχεται από το σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού.

Κως: Ηταν από την αρχή στο σημείο η σορός της Αναστάζια ή μεταφέρθηκε εκεί;

Την σορό βρήκε σήμερα εθελόντρια της Πολιτικής Προστασίας η οποία οδηγήθηκε στο σημείο από την έντονη οσμή.

Ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το σημείο που βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια είχε ερευνηθεί και από επίγειες δυνάμεις και εναέρια από drone και δεν είχε βρεθεί τίποτα. Εξού και σε δεύτερο χρόνο θα ερευνηθεί αν η σορός της Αναστάζια είχε μεταφερθεί εκεί εξαρχής ή μεταφέρθηκε εκεί στη συνέχεια.

Θα αναβαθμισθεί η κατηγορία σε βάρος του Μπαγκλαντεσιανού;

Οι αστυνομικοί από το κλιμάκιο του τμήματος δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής δεν μπορούν να εξετάσουν τον Μπαγκλαντεσιανό καθώς η υπόθεση είναι στην κύρια ανάκριση.

Αναμένεται η κατηγορία της αρπαγής να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία σε βάρος του ίδιου ενδεχομένως και άλλων προσώπων, αναλόγως με τα στοιχεία που θα προκύψουν.

Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικών εργαστήρια για αποτυπώματα, γενετικό υλικό από σακούλες και το σώμα της κοπέλας, όπως και από τα νύχια της.