Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στην Κρήτη - Χειροβομβίδες κρότου-λάμψης από την ΕΛ.ΑΣ.

Με ασφάλεια ολοκληρώθηκε η επικίνδυνη επιχείρηση αφοπλισμού ενός άνδρα στην περιοχή του Πύργου Κισσάμου, στην Κρήτη.

Ο άνδρας, ο οποίος είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του και απειλούσε να ανατινάξει τα πάντα στον αέρα, κάνοντας χρήση μεγάλης ποσότητας δυναμίτιδας που είχε στην κατοχή του, συνελήφθη λίγο μετά τις 17.30 από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με ψυχολόγο και διαπραγματευτή της αστυνομίας και αφού πρώτα είχε αποκλειστεί η περιοχή γύρω από το σπίτι και είχε διασφαλιστεί η απομάκρυνση της γυναίκας του από αυτό, αστυνομικοί της ΕΚΑΜ έκαναν έφοδο στο σπίτι για να τον συλλάβουν.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, προκειμένου να καταφέρουν να τον αφοπλίσουν, έριξαν και δύο χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Πήρε τηλέφωνο σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης και ενημέρωσε για τις προθέσεις του

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει συλληφθεί πολλές φορές για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά, είναι και ο ίδιος χρήστης, ενώ αντιμετωπίζει και ψυχιατρικά προβλήματα. Το ζευγάρι έχει ένα παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είχε πάρει τηλέφωνο στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV, ενημερώνοντας για τις προθέσεις του . Όπως είπε: «Έχω κλειδώσει τη μητέρα μου και τη γυναίκα μου στην κουζίνα. Την αδερφή μου με τα παιδιά από τον πάνω όροφο τους έδιωξα. Είχα λατομείο και έχω εκρηκτικά πάνω μου αλλά και σε όλο το σπίτι και θα το ανατινάξω. Βγήκα από τον ΟΚΑΝΑ, είμαι καθαρός από πρέζα, αλλά θέλουν να με μπλέξουν με κοκαΐνη… Αυτή είναι η τελευταία μέρα που ζώ. Θα τους τινάξω και θα αυτοκτονήσω».