Κανονικά συνεχίζεται η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Δεν έγινε δεκτό το αίτημα για παραίτηση από την έφεση

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι σε αυτό το στάδιο δεν είναι εφικτή η παραίτηση του κατηγορούμενου από τη δίκη του σε δεύτερο βαθμό και απέρριψε το σχετικό αίτημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να μην συνεχιστεί η εκδίκαση της έφεσής του.

Το δικαστήριο επιπλέον αποφάσισε να διορίσει αυτεπαγγέλτως δυο νέους δικηγόρους για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Αυτήν την ώρα η δίκη βρίσκεται σε διακοπή για να οριστούν νέοι συνήγοροι υπεράσπισης.

«Η δίκη πρέπει να συνεχιστεί», είχε τονίσει ο εισαγγελέας

«Η δίκη πρέπει να συνεχιστεί», υποστήριξε νωρίτερα ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

Ο κατηγορούμενος δεν μετήχθη στο δικαστήριο. Η συνήγορός του ανακοίνωσε ότι ο εντολέας της παραιτείται από την έφεση και εκείνη όπως και ο έτερος δικηγόρος του κατηγορούμενου παύουν να τον εκπροσωπούν στο δικαστήριο. Όμως ο εισαγγελέας είπε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και πρότεινε στο δικαστήριο η δίκη να συνεχιστεί και να οριστούν αυτεπαγγέλτως νέοι συνήγοροι υπεράσπισης.

«Το ζήτημα της παραίτησης έχει ένα χρονικό περιθώριο που εξαντλείται στην έναρξη της συζήτησης της υπόθεσης. Μετά από την έναρξη δεν επιτρέπεται η παραίτηση από την έφεση. Αυτό ορίζεται για να μην διακωμωδείται η διαδικασία και να μην γίνονται άσκοπες δικάσιμοι. Ξέρετε καλά νομικά και το ξέρετε όλο αυτό. Άρα η δική πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε ο εισαγγελέας.

Το δικαστήριο είχε αποσυρθεί και τελικά αποφάσισε να συνεχιστεί η δίκη στις 12 Σεπτεμβρίου.

Το δικαστήριο όρισε αυτεπαγγέλτως δύο συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου πιλότου. Παράλληλα διέταξε στην επόμενη συνεδρίαση να μεταχθεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος από τις φυλακές Μαλανδρίνου στη δικαστική αίθουσα.

Ο Αναγνωστόπουλος είναι καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε ισόβια για την δολοφονία της συζύγου του, Κάρολαιν Κράουτς και 11,5 έτη κάθειρξης για την θανάτωση του κουταβιού τους και την προσπάθεια του να παραπλανήσει τις Αρχές δηλώνοντας πως το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν αποτέλεσμα ληστείας μετά φόνου.