Κακοποίηση ζώου στη Θάσο: Τι απαντά η Πολιτική Προστασία για το περιστατικό

«Ο δράστης που καταγράφεται σε βίντεο να κακοποιεί γατάκι στην Θάσο δεν έχει κανενός είδους θεσμική ή λειτουργική σχέση ή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία», διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο που αναπαράγεται στα social media, ο δράστης διακρίνεται να φοράει μπλούζα με το διακριτικό σήμα της Πολιτικής Προστασίας.

«Σχετικά με βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ημέρες σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και εμφανίζει άτομο που φοράει μπλούζα με το διακριτικό σήμα της Πολιτικής Προστασίας να επιδίδεται σε κακοποιητική και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά σε βάρος ζώου συντροφιάς, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ξεκαθαρίζει ότι το εικονιζόμενο άτομο δεν έχει κανενός είδους θεσμική ή λειτουργική σχέση/συνεργασία με την Πολιτική Προστασία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

Το περιστατικό

To εν λόγω συμβάν με την κακοποίηση ζώου είχε ως θύμα ένα αδέσποτο γατάκι και έναν θαμώνα σε ταβέρνα του νησιού προκαλεί αντιδράσεις.

Στο βίντεο του Mega, ένας άνδρας τρώει σε μία ταβέρνα στη Θάσο όταν ξαφνικά τον πλησιάζει ένα γατάκι. Ο θαμώνας δελεάζοντάς το με φαγητό που κρατάει στα χέρια του, φαίνεται σε βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, να χτυπάει το ζωάκι στο κεφάλι με ένα γυάλινο μπουκάλι μπύρας, ενώ οι φίλοι του γελάνε.