Έβρος: Πρόχειρος φράχτης σε νησίδα απέναντι από τη Νέα Βύσσα για αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών-Video

Νέος, πρόχειρος φράχτης στήνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου στη νησίδα απέναντι από τη Νέα Βύσσα στην Ορεστιάδα, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η είσοδος παράνομων μεταναστών στη χώρα από την Τουρκία, από όπου πολλοί επιχειρούν να περάσουν εκμεταλλευόμενοι την χαμηλή στάθμη του νερού του ποταμού Έβρου.

 

 

 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, με μηχανήματα σηκώνουν και εγκαθιστούν τον μεταλλικό φράχτη εμποδίζοντας τους μετανάστες που παραμένουν στις νησίδες της Νέας Βύσσας και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου, Κωνσταντίνου Φλώρου και εφαρμογή των μέτρων από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο, Άγγελο Χουδελούδη, ήδη τοποθετήθηκαν μεταλλικά εμπόδια και κονσερτίνες στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου τελειώνει ο παλιός φράχτης και από όπου οι λαθρομετανάστες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Τόσο η Αστυνομία όσο και ο Στρατός είναι σε επιφυλακή στην περιοχή, προκειμένου να αποτρέψουν τις προσπάθειες να εισέλθουν μαζικά σε ελληνικό έδαφος παρανόμως, όσοι το επιχειρήσουν.