Διπλό φονικό στον Κορυδαλλό: Η έκθεση του ιατροδικαστή και τα ευρήματα των Αρχών

Περισσότερες από 20 σφαίρες εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι έριξαν οι δράστες της επίθεσης με δύο νεκρούς στον Κορυδαλλό στο σώμα και το κεφάλι του 38χρονου οδηγού του Ι.Χ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αστυνομικοί εντόπισαν τουλάχιστον 10 κάλυκες μέσα στην καμπίνα του θωρακισμένου τζιπ και ακόμη 44 εκτός του οχήματος. Βάσει της ιατροδικαστικής έκθεση, την οποία επικαλείται η δημόσια τηλεόραση, ο ακριβής αριθμός των σφαιρών που τραυμάτισαν θανάσιμα τον 38χρονο δεν μπορεί να καθοριστεί, καθώς έφερε σημαντικά τραύματα στα χέρια, τα πόδια, το κεφάλι και την κοιλιά. Κατά την έκθεση του ιατροδικαστή, ο κουνιάδος του 38χρονου, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του, φέρει τραύματα στα πόδια και κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Όπως προκύπτει από υλικό από βίντεο, οι δράστες αρχικά πυροβόλησαν τον κουνιάδο του οδηγού και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το τζιπ. Ο 38χρονος ανέβασε το τζάμι, το οποίο ήταν θωρακισμένο, με τους δράστες ωστόσο να εκτιμάται πως άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού, πυροβολώντας πολλές φορές εξ επαφής.

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Τετάρτης, το κέντρο της Άμεσης Δράσης ειδοποιήθηκε για πυροβολισμούς στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που εντόπισαν άνδρα νεκρό μέσα σε I.X. Ο δεύτερος άνδρας που βρισκόταν στο Ι.Χ. επιχείρησε να διαφύγει αιμόφυρτος ωστόσο εντοπίστηκε νεκρός λίγα μέτρα μακριά, σε υπόγειο γκαράζ

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. ότι γνώριζε για συμβόλαιο θανάτου

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. γνώριζαν ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου κατά των δύο ατόμων, που δολοφονήθηκαν στο Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης (7/6), σημείωσε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την 08-06-2023 σε τηλεοπτική εκπομπή και δελτίο ειδήσεων καθώς και χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, που -μεταξύ άλλων- αναφέρουν ότι Υπηρεσίες και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας γνώριζαν για επικείμενες εγκληματικές ενέργειες, συνομιλούσαν με μέλη κυκλωμάτων, καθώς και ότι διακόπηκε επιχείρηση παρακολούθησης από ειδική ομάδα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τόνισε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της, «η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της αποστολής της για τη διασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ασφάλειας, ακολουθεί και εφαρμόζει πιστά όσα προβλέπονται στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Προς τούτο εργάζεται καθημερινά με κύριο στόχο την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ενώ υπόκειται σε αυστηρές διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας». «Συνεπώς, ισχυρισμοί όπως οι παραπάνω είναι εντελώς αβάσιμοι και αντίθετοι προς τις αρχές και τις δεοντολογικές αξίες που διακατέχουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας» κατέληξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.