Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν τα διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν τα πέντε πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το larissanet.gr, και οι πέντε είχαν κληθεί να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον τους ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος την προηγούμενη Παρασκευή.

Ωστόσο και οι πέντε ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου αναμένεται να απολογηθούν οι δυο γενικοί διευθυντές του ΟΣΕ ενώ για τις 19 και 20 Ιουνίου πήραν προθεσμία οι διευθυντές των διευθύνσεων, όπως αναφέρει το ίδιο μέσο.

Οι διώξεις για τους διευθυντές του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Υπενθυμίζεται πως οι εν λόγω διώξεις στρέφονται εναντίον των διευθυντών του ΟΣΕ τις περιόδους 2017 έως 2019 και το 2019 έως 2020. Επίσης διώξεις ασκήθηκαν κατά του διευθυντή της διεύθυνσης σιδηροδρομικών συστημάτων από το 2017 έως και το 2021 και του διαδόχου του από το 2021.

Επίσης, στον διευθυντή της διεύθυνσης συντήρησης τεχνικών συστημάτων από το 2021. Κατά των πέντε, ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για τα ίδια αδικήματα, αλλά δια παραλείψεως, με αυτά του προφυλακιστέου σταθμάρχη και του επιθεωρητή.