Συνεχίζονται οι αυτοψίες για την καταγραφή ζημιών από τον σεισμό στην Αταλάντη - 38 κτήρια ακατάλληλα για χρήση

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στα κτήρια που υπέστησαν ζημιές από τον χθεσινό σεισμό των 4,8 ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτήρια, αλλά και κλιμάκιο μηχανικών της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ. ΑΕ) για διενέργεια αυτοψιών σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής.

Διεξήχθησαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτοψίες σε 120 κτήρια στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Δαφνουσίων του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων τα 38 κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση (6 ιεροί Ναοί και 32 κατοικίες).

Επιπλέον, έγιναν αυτοψίες και σε τρεις σχολικές μονάδες (με συνολικά 5 κτήρια) στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Ορχομένου του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού (Τοπική Ενότητα Διονύσου) με τρία κτήρια, κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.